Noore ja andeka koomiku Tõnis Niinemetsa show "Ämbrisse astumise ajastu" jõudis Eesti publiku ette 4. aprillil. Kuu jooksul 19 etendust Niinemets on selle ajaga saanud eestlaste suureks lemmikuks, lausa sedavõrd, et publiku positiivne tagasiside ja väljamüüdud saalid on andnud põhjuse lisaetenduste korraldamiseks mais ja juunis, teatavad korraldajad. Tavapärased teatrisaalid vahetatakse seejuures välja mitme erilise mängukoha vastu ja mandrilt jõutakse ka saartele.

"Tõnise start-up comedy on jõudnud täna juba 10 000 inimeseni. Tagasiside ja vastuvõtt on olnud äärmiselt positiivsed. Oleme saavutanud selles vallas Eestis selgelt uue taseme,” rääkis show'd korraldava POINTi looja Karl Kermes “Inimesed on hakanud etenduse nägemiseks ette võtma varakevadisi teatrireise. Näiteks Tallinnast Tartusse ja vastupidi. Kuid kõige rabavam oli meie jaoks ühe noore Hiiu naise postitus POINTi Facebooki lehel, kus ta rääkis, kuidas ta terve päeva reisis Hiiumaalt Jõhvi, et näha 1,5 tundi etendust ja siis koju tagasi. Ja ta oli selle ettevõtmise juures üli-õnnelik ja ütles, et sai kordades rohkem tagasi.” lõpetas Kermes.

Pikenev turnee jõuab ka Eesti saartele. Kõige erilisemaks mängukohaks saab koostöös Eesti Päästeameti ja Vormsi vallaga teatrisaaliks ehitatav Vormsi Päästemaja garaaž. Tallinnas minnakse lisaks Vene Kultuurikeskusele legendaarsesse ja skandaalsesse Arigato keskuse saali Haaberstis. Tartus antakse etendus Antoniuse õues ja Hiiumaal Kärda linnasüdames laululaval. Turnee lõppeb maalilises Ammende Villa Aias Pärnus.

"Ämbrisse astumise ajastu" etendustel käsitleb Tõnis Niinemets kõige teravamaid teemasid, mis meie ümber pead tõstavad. Ta räägib riigist, meediast, inimestest majandusest, trendidest ja iseolemise olematusest. Ta räägib feilimisest ja sellest mitte väljategemisest. Ta käsitleb ühiskondlikult ja globaalselt olulisi küsimusi. Juhib tähelepanu kitsaskohtadele ja absurdsusele meie igapäevaelus, inimestevahelises suhtluses ja inforuumis.

Täpse mängukava ja info leiab Piletilevist.

9. mail VIIMSI KOOLI AULAS
12. mail ARIGATO KESKUSE SUURES SAALIS
15. mail LAAGRI CITY KONTSERDIMAJAS
16. mail VALGA KULTUURIKESKUSES
17. mail KOHILA GÜMNAASIUMI SAALIS
18. mail TALLINNAS VENE KULTUURIKESKUSES
19. mail TARTUS ATHENA KESKUSES

1. juunil KURESSAARE KULTUURIKESKUSES
3. juunil KÄRDLA LAULULAVAL
8. juunil TARTUS ANTONIUSE ÕUES
9. juunil VORMSI PÄÄSTEMAJAS
10. juunil PÄRNUS AMMENDE VILLA AIAS