Mudilased olid põhitähelepanu pööranud looduses elutsevale mitmekesisele kooslusele ja asukatele: meelisteemaks osutusid putukad ja vesi. Oli tunda, et nad olid rõhku pannud looduse võimalikult täpsele jäljendamisele, kostüümidele, rekvisiitidele. Võib öelda, et kõigis tantsudes peitus sõnum ning õpetus- olen osa loodusest ja me hoolime sellest. Teistest erinevaks ning südamlikuks osutus tantsuidee lindude päästmisest Keila lasteaia Vikerkaar tantsumeistritelt. Vanemate seas oli domineerivaks, hinge kriipivaks teemaks prügi. Põhjuseks võis olla meedia liialt tugev mõju prügiteema käsitlemisel. Samas saab olla põhjuseks teadmatus teiste keskkonnateemade ja probleemide suhtes või näitab see seda, et noortel puudub ikkagi keskkonnateadlikkus, aimdus võimalikest loodusprobleemidest või on meedia prügiteemaga niivõrd noorte hinge ja südametesse tunginud.

Ökotantsufestivali žürii liikmeteks olid omaala asjatundja ja rahvusvahelise kategooria tantsude hindaja Tõnu Pomerants, ise aktiivsed tantsuõpetajad ja kogemustega lavastajad Kätrin Järvis, Saima Kallionsivu ja Stella Suitso. Hindajate hulgast ei puudunud ka bioloog –Asta Tuusti. Žüriiliige Tõnu Pomerantsi sõnul tekitab Ökotantsufestival vajaduse juhendajatel ja noortel looduse jäljendamiseks ja keskkonnateemade lahtiseletamiseks. Festivalil parimat välja ei selgitatud, vaid anti välja eripreemiaid ja peapreemiaid parimatele looduse jäljendajatele:

Festivali korraldamise idee tekkis 2007. aastal Puhta Metsa Pidusid läbi viies: tulla kokku igas vanuses üle Eestimaa ning tantsides ja lustides jäljendada loodust.

Pildigalerii esinejatest on vaatamiseks siin.