Kuskohast tuli mõte tulla Tallinnasse jäätist müüma?

Nagu ma ennem juba ütlesin, tegelen ma ka NoorteTv’ga. Ma käisin ühe tüdrukuga Marianiga samal koolitusel ja peale seda hakkasime mõlemad Tv’ga tegelema. Marian kevadel rääkis sellest mõttest, aga see ei olnud kindel ettepanek mulle. Viimasel koolipäeval küsis Marian minult uuesti ja kindlalt, et kas ma tuleks, et tema järgmine päev läheb Tallinna. Mina oma loomult olen juba selline, kes ei suuda huvitavatele ja väljakutsuvatele ettepanekutele ära öelda. Nii oli ka seekord, kuna takistusi ei tulnud siis läksin ka koos temaga järgmine päev.

Kus ja kaua sa jäätist müüsid?

5.juunil oli esimene proovipäev ning esimestel päevadel müüsin ma kandes Vanalinnas. Hiljem olin ma kindlas punktis, Tammsaare pargis. Töö lõpetasin augusti keskel. Oleksin kauem töötanud, aga kuna kool on tulekul, siis tuli töö lõpetada ja puhate, et kooliaasta raske ei tuleks.

Mida huvitavat oled selle aja jooksul näinud/teinud/kuulnud? 

Tööjuures ma kohtusin mitmete huvitavate inimestega, nii eestalstega kui ka välismaalastega. Huvitav oli see, et ma olen vahel vaikne, siis töö juures rääkisin ma ükskõik kellega maast ja ilmast ning sõbrad on küsinud, et kas see oli su tuttav.

Tammsaare pargis esineb ka palju inimesi, näiteks hõbemees, indiaanlased, ehete müüjad jne. Nendega saan ma hästi läbi ning olen saanud palju teada näiteks indiaanlaste kultuurist ja nende elust. Samuti ka teiste tegelaste kohta

Kuna töö nõuab ka keelteoskust, siis alguses ma üldse sellele ei mõelnud. Töö käigus õppisin selgeks vene ja soome keeles jäätisesordid ja väljendid. Eesti ja ingilise keeles ma juba teadsin. Põhimõtteliselt rääkisin ma siis tööl nelja keelt.

Ei saa mainimata ka jätta töö juures tekkinud austajaid. Üks piinlikumaid hetki oli see, kui ma viisin ühe väikese lapse hõbemehe juurde ning sinna tuli ka üks mees, kes laskus ühe jala peale ja andis mulle lille. Kuna hõbemees töötas sel hetkel, siis oli meie ümber ka suur rahvamass ja jube piinlik oli.

Millised on sinu üldmuljed tööst suvises Tallinnas? Kas tuleksid järgmisel aastal uuesti? 

Tallinna elu on nii kiire, et ma esimestel päevadel olin hullult väsinud ja enamus ajast ma magasin, kuid selle elutempo sain ma lõpuks kätte. Ilmselt Tallinnas ongi siis rohkem seda rahmeldamist kui Tartus. Kiire elu iseenesest meeldis mulle, aga vaba aega sõpradega veeta oli vähe. Mis mulle selle töö juures veel meeldis oli see, et ma sain natukene aimu soome keelest, et tuli endalgi tahtmine seda õppima hakata.

Kindlasti tuleks ma järgmine aasta tagasi, aga teist tööd tegema. Mitte et jäätisemüüja oli halb amet, lihtsalt elus tuleb palju asju proovida, muidu ei saagi teada, mis amet sulle kõige paremini sobib.



Kui sul on huvitavaid lugusid oma suvistest töökogemustest, siis jaga neid ka meiega kas kommentaarides või aadressil noortehaal@delfi.ee ja on võimalik, et ka teie lugu võib saada avaldatud!