"Tallinnas avab novembris uksed homodele ja nende vabameelsetele mõlemast soost sõpradele mõeldud ööklubi ja kohvik nimega Angel," kuulutasid Angeli sündi kuulutava pressiteate ja selle põhjal avaldatud uudiste esimesed read.

"Club Angel on esimene omalaadne šikk ja glamuurne ööklubi Baltikumis. Angeli loomisel mõtlesime selliste maailma kuulsaimate klubide peale nagu kunagine Studio 54 New Yorgis ning praegused Shadow Lounge Londonis ja Queen Pariisis," rääkis klubi üks investoreid, BDG grupi juhatuse liige Peeter Rebane, kes üks esimesi ja väheseid avalikult homoseksuaalseid inimesi.

Ööklubi vedamise eest hoolitses Maret Soom, kes lubas, et Angeli personal koosneb väga hoolikalt valitud ilusatest meestest seksikas riietuses, mis on disainitud tuntud stilisti Gerly Tinni poolt. Tuntud nimesid oli ettevõtmisega seotud teisigi, lõpetades Angeli kohviku menüü eest hoolitseva Imre Sooäärega.

Ennekõike koguski klubi kuulsust just oma tuntud nägudest pidulistega, eesotsas Anu Saagimiga.

Tõeline innovatsioon! Juba veidi pärast ööklubi avamise teadet selgus, et sissepääs Angelisse saab olema põnevalt detektiivilik: sõrmejälje alusel!

"Eesti klubimaastiku kogemused näitavad, et klubikaarte tihti kas võltsitakse või antakse käest kätte. Angeli näpujälje fikseerimise süsteem välistab selle võimaluse," rääkis Angeli tegevjuht Maret Soom.
Uus süsteem muudab Angeli klubiliikmete identifitseerimise ka liikmeile endile väga mugavaks, kinnitas Soom – klubiliikmed saavad sel juhul klubisse ka kaarti ette näitamata, fikseerides vaid sekundiga oma sõrmejälje.

“Angeli juht lubas meie piltnikule peksa anda. Nad nõuavad meilt piltide avaldamise eest 100 000 krooni,” kurtis ajakirja Justi! peatoimetajana tegus olnud Anu Saagim tooma. Tüli lahvatas Saagimi sõnul Marko Reikopi ja Lauri Liivi embamisfoto pärast, mis avalikkuses palju vahtu üles keerutas.

Nimelt seisis Angelis pildistamise lubamise lepingus, et kohviku ja geiklubi ruume, sisustust, külalisi, toimuvaid üritusi jms tohib pildistada või jäädvustada üksnes klubi tegevjuhi või omanike antud kirjaliku loaga ja massimeedias avaldatavad pildid tuleb nendega kooskõlastada.

Vaid 6 aastat tagasi lõi meedias laineid uudis sellest, et Tallinna sadamasse seilab Baltic Printsessi pardal Munakruiisi nimelise ürituse raames laevatäis geisid. Soomlaste algatatud ja Club Angeliga koostöös korraldatud Munaristeily kruiisil peeti muuhulgas maha superstaarisaadet järele aimav karaokevõistlus "Gay Idols" ja geipokkeriturniir.

Tallinna Sauna tänava elanikud olid meeleheitel, sest geiklubi Angel öine pidu ja pillerkaar ei lasknud neil öösel magada ja asi jõudis otsapidi ajakirjandusse. Sauna tänava elanikud pidid enda sõnul lärmi pärast mujal ööbima või madratsiga kööki ööd veetma kolima ja hakanud koguni oma vaimse tervise pärast muretsema. Klubi pannud kaebuste peale ustele kummitihendid, ent pidu kestvat edasi ja kasu ei miskit. Asjast kirjutas ka Eesti Päevaleht.

Ööklubi poolt toodetud helkurite tasuta linna peal jagamine sai suure pahameele osaliseks: nimelt jagatavat neid poisiohtu noormeestele, püüdes noori sedasi homode rüppe meelitada. Kampaaniast otsustatigi loouda, kuna algselt noorte seas tolerantset suhtumist propageerida soovinud idee leidis avalikkuses negatiivse vastuvõtu. "Tahtsime midagi toredat teha, kuid tundub, et me ei mõelnud kõiki detaile piisavalt läbi," tunnistas klubi tegevjuht Reimo Mets. Juba valminud 1000 helkurit jagati laiali klubi külastajatele.

Saatest "Unistuste printsess" tuntuks saanud Triinu Hoolma jäi hiljuti ööklubi ukse taha, kirjutas ajakiri Naised aastal 2009. Nimelt olla tõsielusarjapiigat nähtud ühel laupäeva varahommikul kella viie paiku tundmatu mehe käevangus Tallinna vanalinnas Sauna tänaval jalutamas. Taevas paistis juba päike, kui tütarlaps üritas koos kaaslasega siseneda ööklubisse Angel, paraku saadeti noorpaar otse ukselävelt minema ja Triinu ei suutnud oma üllatust varjata. Milline lugupidamatus!

Et ajakiri Just! avaldas geiklubiga konsulteerimata pildi, kus Marko Reikop embab Angeli sünnipäevapeol palja ülakehaga Lauri Liivi, sai peatoimetaja Anu Saagim kaela karistuse –ühiskondlikult kasulik töö Café Angelis 40 tunni ulatuses. "Töö hõlmab vahetuse vanema poolt ettenähtud ülesannete täitmist, nagu tellimuste vastuvõtmine ja nende edastamine ettekandjatele — baarmenidele, külastajatele toidu ja jookide lauda viimine, laudade koristamine ning korrapidamine tualettruumides,” teatas Angeli juht Reimo Mets.

Ööklubi Angel lõppu kuulutas nukravõitu teadaanne: “Angel Café ja Gayclub suleb uksed, sest maja haldav OÜ Brem Kinnisvarahooldus on lülitanud välja elektrienergia Sauna tn 1 aadressil. Hoolimata klubi korduvatest püüdlustest taastada maja elektrienergiaga varustamine, ei ole see tulemusi andnud. Samas keelab Brem majaomanikuna sõlmida ööklubil AS Eesti Energiaga otselepingut.”

Brem seevastu raius, et põhjuseks on hoopis suur võlgnevus: ”Hoone elektriga varustamisel ei ole olnud mingeid probleeme. Angel klubi on ilma vooluta võlgnevuste tõttu. Klubi opereeriv ettevõte on Brem Kinnisvarahooldusele võlgu üle 100 000 krooni.”

Mõne aasta eest said Club Angeli andunud kunded kokku Komeedi terrassil, et meenutada oma metsikumaid pidusid. Ööklubi töötaja Madis Räästas ehk Baari-Madis, kes toona Norras töötas, küsis end sel puhul suisa paariks päevaks vabaks ja lendas Eestisse legendaarse klubi sünnipäevapeole. "Angeli peod olid alati fenomenaalsed, seal toimus alati miskit, mida teistes klubides polnud. Ükskõik, mis see siis ka ei olnud – mingi eriline kiiks oli asjadel juures ja inimesed olid alati rõõmsad ning lõbusad," meenutab omaaegsest tõsielusarjast "Baar" tuntuks saanud Madis Räästas. Mehe sõnul ei olnud päevagi, kui ta ei oleks ööklubis käinud.

Hea lugeja, milliseid seiku sina Angeli klubi aegadest mäletad?