1. Krokodillisõnnik

Egiptusest leitud dokumentidest, mis on aastast 1850 E.M.A. on leitud kirjeldusi ja retsepte, kuidas teha spermablokaatorid. Koostisosadeks olid näiteks krokodillisõnnik, mesi ja naatriumkarbonaat. Krokodillisõnnikus sisaldub tegelikult palju aluselisi ühendeid, mis on põhilised ka tänastes spermitsiidides. Krokodillisõnniku pidi naine enne vahekorda sisestama enda vagiinasse.

2. Nirgi munandid

Keskajal elanud inimestel oli omapäraseid mooduseid laste eemale hoidmiseks. Näiteks sidusid nad nirgi munandeid enda reite ümber. Müüdi järgi peab mees nirgi munandid enda jalgade ümber siduma nii, et need vahekorra ajal naist puudutaks ning naine peab kandma nirgi luud. Loomulikult ei ole meetod kuidagi loogiliselt seletatav.

3. Elavhõbe

Üks kõige ohtlikumaid mooduseid, mida kunagi harrastatud on, on elavhõbeda joomine. Seda ohtlikku vedelikku jõid hiina naised tuhandete aastate eest, et sünnitusvõimetus saavutada. See oli üliohtlik, sest juba elavhõbeda aur on eluohtlik. Selle joomine tekitab neerukahjustusi, ajukahjustusi ja surma.

4. Kopramunanditest vägijook

16. sajandil oli Kanada naiste moes rasestumise vastase vahendina juua kopra kuivatatud munandeid, mida leotati alkoholis. Pole teada, kas meetod ka tulemusi andis.

5. Loomasoolikad

Üks maailma vanimaid kondoome on tehtud sea soolikast. Sellega koos leiti ka kasutusjuhend, milles soovitati soolikat enne kasutamist soojas piimas leotada, et see pehmem ja mugavam oleks.

Osad ajaloolased arvavad, et esimene illustratsioon mehest, kes seksuaalvahekorra ajal kondoomi kannab, on pärit aastast 3000 E.M.A. Legendi järgi oli kondoomi kandnud mehel sperma asemel väikesed skorpionid ja et naist nende eest kaitsta, kandis ta kondoomi, mis oli tehtud kitse põiest.

Vanimad kondoomid, mis ka säilinud on, on pärit aastast 1646 ja need on tehtud soolikatest. Olemuselt meenutavad nad vorsti ümbritsevat soolikat.

6. Sepa kasutatud vesi

Greeka günekoloogi Soranuse (kes elas 2. sajandil) praktiseeris huvitavat meetodit - ta lasi enda patsientidel juua vett, mida sepad kasutasid metalli jahutamiseks.

Pole teada, miks keegi seda uskus, kuid naised töötasid kuni Esimese Maailmasõjani tehastes, et olla plii lähedal, sest arvati, et ka see muudab rasestumise keerukamaks.

Plii aga on metall, millega töötamine võib viia neeruprobleemide, ajukahjustuse, krambihoogude, kooma ja surmani.

7. Oopium

Sumatra naised kasutasid aga seksuaalvahekorra ajal rasestumisvastase vahendina moonivart, sest see sisaldas oopiumi.

8. Akaatsiast, datlitest ja meest tehtud tampoon

Üks esimesi rasestumisvastse vahendi retsepte, mille arst välja kirjutanud oli, leiti papüüruselehelt Egiptusest. Ilmselt on kirjatükk pärit aastast 1550 E.M.A. See selgitas, kuidas teha villast tampooni, mis on leotatud akaatsia lehtedes, datlites ja mees.

Kuigi see tundub primitiivne, töötas tampoon ilmselt suurepäraselt, sest akaatsia lehed tekitasid piimhapet, mida kasutatakse tänapäevalgi rasestumisvastase vahendina.

9. Coca-Cola ja teised gaseeritud joogid

1950-ndatel ja 1960-ndatel katsetati erinevate rasestumisvastaste vahenditega. Harvardi ülikoolis leiti, et Coca-Cola Light tappis minutiga kõik spermatosoidid kuid tavaline Coca-Cola tappis vaid 59% rakukesi. Teadlased uskusid, et asi on süsihappes, mis Coca-Colale mullid annab ja spermatosoididele kahjulik on. Pärast seda üritasid mitmed paarid gaseeritud jookide abil rasedust vältida. Pole aga teada, kas see tõesti töötab, sest uusi eksperimente pole tehtud.

10. Sidrunid

See võib kõlada uskumatuna, aga sidruneid kasutati veel 1700. aastatel efektiivse rasestumisvastase vahendina. Sidruni happelisus tapab spermatosoide suhteliselt efektiivselt, aga samal ajal on see väga ohtlik ja kahjustab vagiinas kudesid.

Tänapäeval on olemas palju turvalisemaid ja kindlamaid rasestumisvastaseid meetodeid. Kõige lihtsam ja levinum on kondoomi kasutamine.