10. KOHT

Seksi-Maris - tõsieluseriaalis "Unistuste printsess" osalenud Maris Altma sai kiirelt endale hüüdnime Seksi-Maris. Neiu üritas eksperimendi käigus 50 päeva seksita vastu pidada, kuid murdus juba 11. päeval. Endine Lauri Pedaja pruut on ööklubis avalikult teise naise suguorganeid limpsinud ning üldse julgete väljaütlemistega ajakirjanduses esinenud.

9. KOHT

Kojamees - Tarmo Kruusimäe nimi on nüüdseks võib-olla tõesti eestlaste ajju salvestunud, kuid valdav enamik teab kunagist punkarit ja praegust jalgpallifänni Kojamehe nimega. Linnavolikogu liige on teinud kõva karjääri, sest Kojamehe nime sai punkbändis Kulo laulnud Tarmo külge siis, kui omal ajal luuaga asfalti pühkis ehk kojamehe tööd tegi.

8. KOHT

El Mayonesa (Majonees) - Argentinast pärit muusikut, kes näiteks "Eesti laulul" oma looga "Kes ei tantsi, on politsei" laineid lõi, teatakse El Mayonesa nime all, mis eesti keeldi tõlgituna tähendab Majoneesi. Mayonesaks hüüti meest kodukandi jalgpallimeeskonnas heleda pea tõttu juba poisikesena. "Olin oma tänaval ainus blond, mulle öeldi: "Jou, mees, mis toimub? Sul on juustes majonees?"," selgitas oma nime päritolu Mayonesa Õhtulehele.

7. KOHT

Tursk - Ans-Anduri ja Röövel Ööbiku bassimees ning Kurjami trummar, Raadio 2 hommikune ärataja Madis Aesma on muusikute seas tuntud Tursa nimega. Madis võttis endale esinejanimeks Tursk juba 96. aastal, kui esimesi bändiproove hakati tegema. "Oli vaja ikka mingeid (enda arust) lahedaid artistinimesid ja siis mõtlesime ise endale need välja," rääkis Tursk Publikule. "Ega ma eriti vaimustuses sellest pole, aga samas eriti ei põe ka, hea ühesilbiline sõna," lisas muusik, et on nimega harjunud.

6. KOHT

Dressi-Toivo - Kui kaunis Triin Tulev mõned aastad tagasi suure ja karvase Toivo Pildiga abiellus, pani vaatepilt paljusid õlgu kehitama. Mis sidus kaunist naist ja mehemürakat, kes eelistas igas olukorras sportlikuks jääda? Ei läinud kaua aega mööda, kui Toivo sai hüüdnimeks Dressi-Toivo. Tundub, et ka Triinul viskasid dressid lõpuks üle ning abielu sai pärast kaht ja poolt aastat punkti.

AppleMark

5. KOHT

Saarepiiga, Sahmerdis ja Lubage-Ma-Voolan-Ära-Siit-Laua-Tagant - kas need nimed tulevad tuttavad ette? Just nii hüütakse Tõnis Paltsi. Kui esimesele ja teisele nimele saab veel kuidagi mingit rada mööda järgi, siis Lubage-Ma-Voolan-Ära-Siit-Laua-Tagant kõlab juba päris ulmelise nimena. "Nimi meest ei riku, hüüdnimi veel eriti," kommenteeris Palts Õhtulehele. "Kui juba viitsitakse hüüdnimesid välja mõelda, on inimene millegi mainimisväärsega hakkama saanud. Targad hiina vanamehed ütleksid, et pole vahet, kuidas kassi kutsuda, peaasi, et hiiri püüab!"

4. KOHT

Pisike - Kirsti Timmer-Valdsteini elukaaslane Ilmar Pukk kannab mehe kohta üsna kenstakat hüüdnime Pisike. Nime andis omal ajal Pisikesele samuti edetabelis figureeriv Kojamees. "See oli sellepärast, et ta oli nende seltskonnas kõige noorem. Ta liitus nende kambaga 14-15aastaselt," rääkis Timmer Publikule, kuidas Tarmo Kruusimägi alias Kojamees ta mehele hüüdnime pani.

3. KOHT

Vändagängster ja Sugumürsk - kui noorkirjanik Toomas Verrev 2003. aastal oma debüütromaani "Margot" avaldas, ristiti julge väljaütlemisega noormees Sugumürsuks ja Vändagängsteriks. "See gängsteri ja mürsu teema on mingi toreda ajakirjaniku ebaõnnestunud nali, mis massidele hambusse jäi. Ei saa öelda, et see mind kuidagi rõõmsamaks oleks teinud. Kuid mis oli, see oli," rääkis Toomas Eesti Ekspressile 2008. aastal.

Toomas Verrev

2. KOHT

Lumehelbeke - kahtlaste äridega tegelevat Toomas Mändmetsa tuntakse enam Lumehelbekese nime all. Allilmaga seotud ja end endiseks kurjategijaks nimetavat Mändmetse kutsutakse isegi politsei ringkondades Lumehelbekeseks. Kui Kerttu Rakke teine laps sündis, siis kahtlustati, et lapse isaks võib olla just Lumehelbeke. "Oleksin õnnelik, kui see nii oleks... Aga aktiivse seksimise Kerttuga lõpetasime aasta ja kaks kuud tagasi ära. Ma pole lapse isa," kummutas Lumbehelbeke toona kahtlused.

1. KOHT

Tussuke - kui viiuldaja Camille Camille (hiljem lihtsalt Camille), kodanikunimega Imbi endine abikaasa Auris Rätsep teatas ajakirjanduse vahendusel, et kutsub naist hellitavalt Tussukeseks, pani see avaldus nii mõnegi inimese muigama. Pole hullu, Auris lisas, et kass kannab neil nime Nussuke. Tussuke Tussukeseks ja Nussuke Nussukeseks, aga kas poleks mõtet olnud enne natuke mõelda, kui kogu ilmale veidratest hüüdnimedest pajatada?

Vaata videot Camille (Tussukese) karjääri säravaimast hetkest!