1. Ole kohal õigel ajal. See näitab, et oled viisakas ja pead kohtingukaaslasest lugu. Kui peaks juhtuma, et jääd kogemata hiljaks, siis anna sellest kindlasti märku.

2. Ära näpi oma telefoni. Tulid kohtingule inimesega suhtlema, mitte selleks, et sotsiaalmeedias pilte ja videoid vaadata. Kui oled juba kellegi välja kutsunud, siis järelikult oled temast huvitatud Ära solva teist inimest ja pane oma telefon ära.

3. Tunnista, et piinlikus on lubatud. Kui tekib piinlik vaikus, siis ütle see välja. Võib-olla saab just sellest uus ja põnev jututeema.

4. Ole aus. Esimene kohting on paslik rääkimaks, millised on su ootused. Kui otsid lihtsalt lahedat sõpra, kellega aeg-ajalt kinno minna, siis ütle seda. Kui oled aga huvitatud millestki enamast, proovi sellest märku anda.

5. Räägi tõtt. Ära loo võltsi jutuga õhulosse. Kui sul on praegu elus veidi rasked ajad ja peatud hoopis sõbra diivanil, siis räägi sellest. Loomulikult ei tasu seda minna nina alla hõõruma, ent valetada ka ei tasu. Palju hullem on olukord siis, kui hiljem tuleb välja, et ajasid udujuttu.

6. Ära arvusta. Oluline on jääda avatuks ja mitte teha ennatlikke järeldusi. Proovi mõista, et ka kohtingukaaslane võib olla pisut ärevuses ja paista kohmakas. Vigade tegemine on inimlik.

7. Kui sulle meeldib kohtingukaaslane, siis hoia silmsidet. See ei tähenda, et peaksid kohtingukaaslast kogu aeg veidral moel jõllitama. Pigem hoia sujuvalt silmsidet, naerata ja vaata oma kaaslase ilusatesse sügavatesse silmadesse.

8. Kuula hoolikat. Kui vahel ei viitsi kuskil peol sõpra kuulata, siis pole hullu. Kui lähed aga kohtama ja oled inimesest huvitatud, siis kuulamine on üks kõige olulisemaid asju.

9. Küsi küsimusi. Kui vastad iga asja peale "mhm" või jääd ootama, et su kohtingukaaslane üksi kogu juttu veaks, siis üsna pea väsib ta ära. Talle jääb mulje, et äkki sa pole tema jutust huvitatud. Küsimusi esitades alustad aga dialoogi ja saad liikuda ühelt teemalt teisele.

10. Ole avatud. Kohtingukaaslane ei pruugi rääkida alati teemadest, mis sulle palju huvi pakuvad, aga ole avatud. Raske on õppida inimesi tundma, kui ei vaevuta neid kuulama. Seetõttu proovi avatud olla ja ära tee igat arvamust maha, millega sa ei nõustu.

11. Kuid ära ole liiga avatud. Kui su kohtingukaaslane pakub välja ideid, mida koos teha ja need on sulle tõsiselt vastukarva, siis ütle, et see ei meeldi sulle.

12. Kui asi muutub veidraks, võta seisukoht. Kui tunned, et kohtingukaaslane läheb millegagi üle piiri ja olukord muutub sinu jaoks ebameeldivaks, siis võta kindel seisukoht asjade suhtes ja ütle seda. See on oluline eriti esimesel kohtingul, sest siis paned kohe teatud piirid paika.

13. Ära räägi oma eksidest. Ükski kohtingukaaslane pole kohutavam, kui see, kes räägib ainult oma eksidest ja kellega ta mida tegi. Tegelikult oled uuel kohtingul uue inimesega ja eksid pole enam mingi teema.

14. Sa ei pea oma uskumusi põhjendama. Kui sulle meeldib miski, siis sa ei pea kõike põhjendama. Maitsed on erinevad, aga olulised on hoopis kompromissid. Kui tunned, et mõnele sinu arusaamale vaadatakse viltu, siis see ei tähenda, et peaksid end sellepärast halvasti tundma.

15. Arve pärast pole mõtet vaielda. Kui kohtingukaaslane pakub, et ta maksab ise ja sulle sobib see, siis pole mõtet teha sellest suurt teemat. Kui meeldite üksteisele ja lähete edaspidi veel välja, siis võid hoopis pakkuda, et järgmine kord maksad sina. Vaidlemine arve pärast jätab aga halva mulje.

16. Kui sulle ei meeldi, ära karda öelda. Aeg on väärtuslik ja keegi meist ei ela mitu korda. Kui lähed kohtingule ja tunned näiteks poole tunni jooksul, et sulle ei meeldi see inimene päris elus, sul on seal ebamugav olla ja sooviksid ära minna, siis leia mõni vabandus, miks pead minema. Kui kohting on tore, kuid tunned, et väsisid ära, siis räägi sellest ja leppige kokku järgmine aeg.

Allikas: bustle.com