1. Surma muuseum - LA, USA

Selles muuseumis on suurim sarimõrvarite loodud kunstikollektsioon. Seal saab näha ka fotosid päris kuriteopaikadest ja lahkamitest, mis neile järgnenud on. Pildid jubedatest autoõnnetustest panevad inimesed autosid kartma. Lisaks on muuseumis matuseasjadega täidetud toad ja hukkamistest tehtud fotod. Ka leidub seal suitsiidile pühendatud tuba. Sa pole ikka veel hirmust end täis lasknud? Võib-olla tahad siis näha muuseumi kollektsioonis olevaid videoid, kus inimesed päriselt surevad? Muuseumi koduleht asub SIIN.

2. Kõhurääkijate muuseum - Kentucky, USA

Kõhurääkijate nukud võivad nüüdseks antiigina näida ning need viivad meid mõtetega filmidesse, kus karnevalidel kõhurääkijad esinesid. Kõhurääkija nukk võib tunduda hirmuäratav. Kujuta nüüd ette tervet käputäit, näiteks 700 nukku. Just nii palju asub selles muuseumis. Miks nad nii hirmutavad tunduvad? Sest nende näod on "meigitud", et neid ka teatri viimasest pingireast näha oleks. Selle muuseumi kohta näed fotosid SIIT

3. Muumiate muuseum - Guanajuanto, Mehhiko

Selles väga ebatavalises muuseumis on 111 mumifitseeritud surnukeha, kelle hulgas on nii laste, meeste kui naiste kehasid. Kõik surnukehad on pärit aastast 1933, kui regioonis oli suur koolerapuhang. Nad maeti sel ajal küll maha, kui kaevati 1865 ja 1958 aastate vahel haudadest välja, sest nende sugulased ei maksnud nende haudade eest. 

Muuseum avati, et surnuaedadele paar lisapeesot teenida. Selles omapärases kollektsioonis on ka maailma noorim muumia - sündimata laps, kes ema kehas koolera ohvriks langes.Teised muumiad aga kannavad täpselt samu riideid, millega nad maeti. Osad neist on ka täiesti alasti või kannavad vaid sokke ja kingi. Fotosid muuseumist näed SIIT.

4. Meditsiiniliste ebanormaalsuste muuseum - Pariis, Prantsusmaa

Pariisis asuv muuseum avati aastal 1835 kirurgi poolt, kes kohus ja hoiustas ebanormaalseid looteid, luukeresid ja inimeste organeid. Täna sisaldab kogu 6000 erinevat asja. Nende hulgas ka deformeerunud inimeste kehaosi, kokku kasvanud kaksikuid ja beebisid, kes sündsid, sisikond väljas. 

Lisaks on muuseumis vahast valmistatud inimeste pead, milles eksponeeritakse erinevaid kasvajaid, haiguseid ja sünnidefekte. See muuseum paneb ka kõige flegmaatilisema külastaja hirmust värisema. Fotosid muuseumist näed SIIT.

5. Glore psühhiaatriamuuseum - Missouri, USA

Glore omapärane muuseum on rajatud vana psühhiaatriahaigla ruumidesse. Seal saab näha tõesti hullumeelseid, nüüdseks vananenud tehnikaid, millega inimesi nende enda mõtetest vabastada püüti. Näiteks on seal "Tühi ratas", mis on sisult hiiglaslik hamstriratas, millesse inimene kuni 2 ööpäevaks lukustati, et ta end seal ära väsitaks.

Seal on ka "ravitool", mille külge inimene kinnitati ja talle eri kohtadesse haavad lõigati, mida kuni 6 kuud lahtisena hoiti, sest kunagi arvati, et hullumeelsust põhjustab see, et ajus on liiga palju verd. Kõik see ja veel hunnikute viisi tööriistu, tehnikate selgitusi ja mannekeenide peal näidatud katseid on selles eriskummalises muuseumis leitav.

Lisaks on seal ka ühe patsiendi kõhust eemaldatu - 435 naela, 105 juuksenõela, 115 knpkat ja hunnik naelasid, kruve, nööpe, konkse ja nõelu. Selle muuseumi tagamõte on, et kuigi sulle võib mõnikord elu halb tunduda, võib elu ikka kordades halvem olla. Vaata fotosid muuseumist SIIT!

6. Meguro parasitoloogia muuseum - Meguro, Jaapan

Parasiidid häirivad mõndasid inimesi enam kui hullumaja või surm. Need olendid ümbritsevad meid kõikjal - vees, toidus ja isegi õhus. Selles 1953. aastal avatud muuseumis saad neist kõigist ülevaate.

Muuseumi kollektsioonis on umbes 45 000 erinevat parasiiti, kellest nad 300 korraga näitavad. Erinevates klaasist torudes on kurjust kuulutavad putukad, ussid ja ringironijad, kes su keha vallutada suudavad.

Seal saad näha ka päris 8,8-meetrist paelussi. Lisaks ka surnud ja säilitatud loomasid, kelle keha on parasiitidest puretud, näiteks kilpkonna, kelle keel oli parasiidiga asendatud. Vaata fotosid muuseumist SIIT!