1. Miss Liis Tappo sai peibutuspardiks

Miss Estonia 1990 sai kõnekaks, kui Omo pesupulbrireklaamis üles astus, ent rohelised pilved saabusid tema kohale ennekõike siis, kui ta Keskerakonnaga liitus ja valimistel erakonna peibutuspardiks oli.

2. Ly Jürgenson lahkus suhtesahinate saatel töölt

Ly Jürgenson, kes pärast missiaastat oli tuntud pigem Hendrik Sal-Salleri abikaasana, sattus kõnealuseks ka tuntud muusikust lahkumineku järel, kui oli sunnitud töölt lahkuma, sest väideti, et tal on suhe Helsingis tegutseva reklaamfilmikompanii Radical Films omaniku ja juhataja Hector Abaunza Canalesiga.

Kuigi mees oli väiksemas ringis avaldanud, et on nõus ihaldatud naist kas või elu lõpuni ootama, ei andnud Ly järele "Tegelikult pole meie vahel midagi." Ly otsustas just nende kõmujuttude vaigistamiseks Radical Filmsi palgalt lausa lahkuda.

3. Inna Roos ja mitte nii roosiline suhteklaarimine

2001. aastal, kui Inna Roos Eesti kauneimaks naine krooniti, nimetas ka missivallas tegutsenud Raivo Kiisler toimunud üritust "missivistluste surmaks ja leinameeleolus tsirkuseks", mis palju kära äratas.

Sellele järgnes aga Roosi mitte väga roosiline avalik suheteklaarimine, kus ta oma endist meest seksuaalvallas luuseriks nimetas. "Mu mees aeles ringi prostituutidega ega rahuldanud mind seksuaalselt," tõdeb seitse kuud abielus olnud Roos. Siis põrutas ta aga armunult Austraaliasse ja abiellus taas, et taas ka lahutada.

4. Kristiina Heinmets ja sõnakuulmatu juuksesalk

Kroonika poolt juba 2005. aastal skandaalseimaks missiks kuulutatud Kristiina Heinmets-Aigro teab hästi, mis tunne on paljastavate piltide pärast võtta saada.

Kristiina Heinmets andis enda sõnul nõusoleku poseerida Kroonika kaanel, ülakeha katmas vaid naise pikad blondid juuksed. Paraku oli fotosessioonil juuksesalk strateegiliselt kohalt kõrvale vajunud ning fotograaf ei jätnud olukorda kasutamata. Loomulikult ei suutnud toimetajad kiusatusele vastu panna ning kaanele paigutatigi kaunis pilt Kristiinast ja tema paljast rinnast.

Kaasnenud kära polnud ilmselt meeldiv, ent kuuldavasti tõi see talle palju erinevaid tööpakkumisi.

5. Laura Kõrgemäe ja Madli Vilsar kupeldamisskandaalis

TV3 ajakirjanik Keili Sükijainen paljastas 2017. aasta oktoobris ulatusliku kupeldamisskeemi, mille üks osalistest olevat olnud ka Miss Estonia 2005 Laura Kõrgemäe. TV3 kaamerate ees julgesid vaid mõned tüdrukud jagada oma kogemusi, kuidas endine miss ja avalikus elus glamuuritarina figureeriv Kõrgemäe olevat proovinud neid kupeldada jõukate ärimeestega raha eest seksima.

Üks skeemi ohvritest oli algselt ka 2011. aastal Miss Estoniaks kroonitud ilmatüdruk Madli Vilsar, kes hiljem võttis oma sõnad tagasi. "Mind manipuleeriti ja survestati meediaväljaannete poolt esitama avaldusi Iraj Zandi vastu, mida tõlgendati valesti selleks, et tekitada meediaskandaal," ütles Vilsar Eesti Ekspressile.

6. Enel Eha ja vanem meha

Miss Estonia 1995 Enel Eha meenutas 2017. aastal Kroonika veergudel, kuidas ta ei osanud kaasneva tuntusega arvestada ja kõmu küüsisse langes, ent tagajärgedega pea püsti tegeles: "Ma absoluutselt ei mõelnud toona sellele, et mind tuntakse avalikus kohas ära. Ma ei tunnetanud ohtu ega jälginud oma käitumist. Suhtekorraldus nõuab, et kui sinu ümber plahvatab skandaal, siis sellest hoolimata tuleb meediaga suhelda. Minu "jutud" algasid missiaasta lõpus, kui hakkasin Ivariga (elukaaslane Ivar Must – toim.) koos elama."

"Meid tõmmati liistule, olime toona esimene paar, kelle vanusevahe ümber pikalt arutleti. Tänapäeval ei ole neliteist aastat mitte midagi, toona oli see aga päris skandaalne. Isegi Valeri Kirss ütles mulle missikontoris, et oi-oi tüdruk! Aga ma ei teinud midagi valesti, sest kroon oli selleks hetkeks juba üle antud. Me suhtlesime meediaga, eitada polnud mõtet, rääkisime ära oma versiooni. Minu arust on alati mõistlik rääkida asi ausalt ära, vaikida või maha salata ei sobi," soovitab Eha.

7. Kristina Karjalaineni aktipildid

2015. aasta suvel paljastas ajakiri Kroonika, et Valeri Kirss kirjutas Miss Estonia 2013 tiitlikandjale Kristina Karjalainenile kirja, kus soovitas tungivalt naisel missikroonist loobuda, sest on ilmnenud pildid, mis missiissi arvates sugugi sellise tiitli kandjast avaldada ei sobi.

Ainsad aktifotod, mis Karjalaineni sõnul temast kunagi tehtud on, on fotograaf Marika Kiviharjuni kunstilise fotoraamatu tarbeks ning nende üle on ta enda sõnul uhke. Ajalehele Ilta Sanomate teemat kommenteerinud Karjalainen sõnas, et missiaasta lõppes tema jaoks 2014: "Ma pole midagi valesti teinud. Missiaasta lõppes 2014 ja ma ei ole kohustatud igavesti missikohustusi täitma. Virpi Miettinen on ka Marika kunstipiltidel poseerinud. Temalt ei saa ju 1965. aasta missikrooni selle pärast ära võtta."

8. Laura Kõrgemäe kakles kallimaga Weekendil

Eksmiss Laura Kõrgemäe ja tema elukaaslane Viljar Paulus läksid 2017. aasta Weekend Festivalil nii inetult tülli, et see lõppes mehe jaoks verise peaga ja osapoolte rahustamiseks oli vaja politsei sekkumist.

Suve suursündmusel jäi paarike festivalikülastajatele silma tulise sõneluse ja omavahelise arveteklaarimisega otse festivali keskel. Mõlemad tüli osapooled jagasid politseile omapoolset versiooni juhtunust. Laura kallima nägu oli verine ning keset peomelu tuli politseil välja selgitada, kuidas ja mis oli täpselt juhtunud.