1. Luba, et möödanik on möödanik

Võid rahuliku südamega endale lubada, et unustad kõik halvad asjad ja lased lahti negatiivsetest inimestest. See nõme sõbranna või luhta läinud suhe võib minna oma teed. See pole enam oluline. Võta sellest kaasa õppetund, et tulevikus targem olla, kuid lase negatiivsest lahti. Mida vähem halba endaga kaasas kannad, seda positiivsema ellusuhtumisega oled.

2. Luba, et sa ei võrdle end teistega

See ei tee kedagi õnnelikuks. Esiteks on iga inimene erinev ja pealtnäha ideaalsena tunduv kooliõde või -vend ei pruugi tegelikult üldsegi õnnelik inimene olla. Meist igaühel on omad head ja vead. Lõpeta enda võrdlemine teistega ja keskendu sellele, kes sa oled ja kuhu sina võid jõuda.

3. Luba, et leiad aega asjadele, mida armastad

Meil kõigil on kohustusi ja need võtavad tahes-tahtmata suurema osa ajast. Samas tunnevad inimesed end õnnelikuna, kui nad saavad tegeleda huvitavate hobidega. Olgu sinu meelistegevuseks pillimäng, jalgpall, arvutimängud või matkamine, leia selleks aega ja ära koorma end liigselt töökohustustega.

4. Luba, et sa ei lepi halva suhtega

Suhe mõjutab elu väga palju. Kui inimene on halvas suhtes ja tema partner käitub kogu aeg halvasti, on üleolev ja pidevalt on tüli majas, siis mõjutab see ka kõike muud. Seetõttu pane enda sõna maksma ja hoolitse selle eest, et su suhe oleks hea. Tähtis on üksteistega arvestada, teha kompromisse ja olla üksteise jaoks olemas.

5. Luba, et arendad ennast

See ei tähenda ainult õpiku- ja elutarkust. Kasvata endas püsivust ja proovi jääda närvilistes olukordades rahulikuks. Kuula enda südame häält ja kui tunned, et soovid kuskile minna või millegagi tegeleda, siis tee seda.

6. Luba, et hoolitsed enda vaimse tervise eest

Proovi hoida asjad oma elus tasakaalus. Ära koorma end liigse tööga ja leia aega hobide, kallima ja sõprade jaoks. Kui tunned, et sul on mure ja tahaksid sellest kellelegi rääkida, siis tee seda. Ära karda minna psühholoogi juurde. Eestlaste seas on sageli valearusaam, et psühholoogi juures käivad vaid hullud või need, kellel on vaimsed probleemid. Vastupidi, paljud väga hea vaimse tervisega inimesed käivad psühholoogi juures, sest nad saavad ennast puhtaks rääkida ja ei lase tekkinud muredel hulluks minna. Vaimse tervise eest hoolitsemine on oluline.

7. Luba, et kuulad oma südant

Kui tunned, et millegi järele on suur kihk, siis tee seda. Ära kõhkle endast. Kui juba tekib tunne, et miski on õige, siis järelikult on ka. Samas ära hüppa pea ees tulle, vaid kaalutle otsused läbi, et need oleksid mõistlikud.

8. Luba, et oled enda jaoks tähtsaim

See ei tähenda, et oled egoistlik. Enese eest hoolitsemine on normaalne. Kui tunned, et sulle surutakse peale asju, mida sa ei soovi teha, siis õpi ütlema ei. See on normaalne ja keegi ei tohiks pahaks panna, kui julged võtta seisukoha. Tee asju nii, kuidas on sinul parem, kuid arvesta ka sealjuures teistega. Samas ei tohi sa lasta ennast ära kasutada.

Allikas: elitedaily.com