1. Ustav koer juhtis päästemeeskonna 400 meetrit mööda pimedat Florida kiirteed asukohta, kus toimus tema omaniku jaoks surmav õnnetus. Gregory Todd Travers (41) kaotas enda auto üle kontrolli ja sõitis vastu viadukti. Kui päästeametnikud autovrakki otsisid, juhtis koer nende tähelepanu ja juhatas nad vrakini. Koer ootas omaniku kõrval, kuni too autost välja päästeti. Kahjuks suri koeraomanik õnnetuspaigas.

2. Koer on juba kuus aastat keeldunud enda omaniku haualt lahkumast. Vahetult pärast omaniku surma kadus koer kodust. Koera hoidja leidis ta nädal hiljem endise omaniku haualt ootamast. Koer küll veedab vahel päeval aega ka enda pere seltsis kuid enne pimedust läheb ta alati tagasi omaniku hauale.

3. Austraalias leiti kadunud mudilane elusa ja tervena, kui ta pere koer teda 14 tundi valvanud oli. Lapse oli kodust 4 kilomeetri kaugusele põõsastikku eksinud. Tüdruku ema teatas asjast politseile, kui koer ja tüdruk aiast kadusid. Nad leiti kahe politseiniku poolt, kes matkaraja lähedalt põõsast kõva nutmist kuulsid.

4. Lojaalne koer valvas enda omanikku kuni 12 tundi, kui too surnud oli. Californias sõitis auto jalgrattaga sõitnud mehele ööpimeduses otsa ning ta surnukeha leiti alles järgmisel hommikul teeäärsest kraavist möödakäija poolt. Vigastatud ja elutu mehe kõrval istus terve koer. Mehe keha oli seal ekspertiisi andmetel olnud 8-12 tundi ja koer valvas teda kogu selle aja.

5. Prantsusmaal päästis üks koer väidetavalt enda omaniku suitsiidist. 63-aastane naine tahtis aias endalt elu võtta, kuid ta koeral oli teine idee. Nimelt tungis koer enda omanikule kallale, et too revolveri maha viskaks. "Ilmselt koer tundis, et midagi on valesti ja üritas relva rünnata," selgitas asja uurinud politseinik. Naine jõudis tulistada kuid õnneks sai vaid naise rinnak kergelt kannatada ning nüüdseks on naisega kõik korras.

6. Murtud südamega koer, kelle omanik mõne kuu eest suri, igatseb teda nii kõvasti, et käib kirikus, kus naise matused toimusid, jumalateenistustel. Itaalias elav koer on õppinud, et enne jumalateenistusi lüüakse kirikukellasid ja ta jookseb nende peale kirikusse, kus ta kogu teenistuse kannatlikult istub.

7. Hiinas elav koerapoiss jäi enda kaaslase kõrvale ligi kuueks tunniks ootama, kui too auto alla jäi ja suri. Pärast õnnetust üritas koer teda ninaga äratada ja üles ehmatada, kuid miski ei toiminud. Koertest tehti mitmeid emotsionaalseid fotosid, mis kiiresti internetihitiks said.

8. Üks koer aga ootas 30 minutit, kuni päästjad ta läbi jõejää vajunud 60-aastase omaniku päästsid. Koer ja ta omanik käisid jõejääl parte jahtimas, kui mees läbi jää kukkus. Lähedal asunud jahimehed nägid õnnetust pealt ja kutsusid kohale päästeameti. Koer ei olnud nõus kogu päästmise ajal omaniku juurest lahkuma ning ka haiglas ootas ta omaniku palati ukse taga, kuni ta mehe juurde lasti.

9. Kutsa suutis kuidagi enda omaniku jälje üles võtta ja ta 3,2 kilomeetri kaugusel asunud haiglast üles leida. Seda kõike keset ööd. Koera omanik viidi nahalööbe tõttu haiglasse. Samal ööl oli koer murest murtud ja ta võttis jälje üles ning leidis enda omaniku haiglast. Koer tegi seda trikki kaks korda.

10. 11. septembri rünnakutes läks ühe pimeda arvutitehniku juhtkoer 71. korrusele, et enda omanik päästa. Kui lennuk torni sisse sõitis, lasi pime omanik enda koera rihma küljest lahti, et tollel oleks võimalus põgeneda ja ellu jääda. Koer jooksis küll alguses mööda evakuatsioonitreppe alla kuid vaid veidi aega hiljem tundis omanik, et koer on taas tema kõrval. Kutsa aitas tal 70 korrust treppe mööda alla kõndida. Kokku võttis see aega pea tunni. Hetked pärast hoonest väljumist kukkus see kokku ja omanik võlgneb enda sõnul koerale enda elu.