"Minagi tulin alles teise perioodi eel meeskonda, kui tollane peatoimetaja mind rajalt maha võttis ja tiimi kutsus. Esimesed saatetunnid möödusid hääle- ja kätevärinal, aga üsna ruttu see vaibus ja sain aru, et see, mida siin tehakse, on hoomamatult tähtis tegelikult kogukondlikul tasandil. Raadio ajal ehk ei märkagi seda, kas ja kui palju meid kuulatakse, aga perioodide vahelisel ajal on see tõesti selge, sest inimesed, kellega tavapäraselt ei satu suhtlema, tulevad ise ligi ja hakkavad kohe uurima, et "millal teil see raadio siis algab??" ja "miks te seda raadiot ikka aastaringselt ei tee"," räägib Park, kes tunnetab kogukonna toetust üha enam.

"Siinkohal pean tõdema, et mõte aastaringsest raadiost on käinud korduvalt läbi, aga kuna meeskonna näol on tegemist suuremas osas tudengite ja õpilastega, siis on see siiani jäänud vaid ideeks. Sellega kaotaks ka raadio kindlasti mingil määral oma erilisuse, kuna hooaegade kaupa seda tehes on tekkinud igal perioodil omad väikesed naljad - Fanta pudelist raadiovaim Beritini. Samuti on sellise väikese asja ajamine külalistele väga meeldinud," tõdeb peatoimetaja ja sõnab, et raadiostuudiost on läbi käinud nii president Kersti Kaljulaid, kohalik ralliäss Martin Volver kui ka Tõrva oma olümpialootus Magnus Kirt.

Tõrva Raadio meeskonnaliige Sandra Saar liitus raadiomeeskonnaga eelmisel suvel. "Enne seda olin mitu hooaega raadiot kuulanud ja mõelnud, kui lahedad noored ikka Tõrvas elavad, kes iseseisvalt on nii vinge asja püsti pannud. Selle aastaga, mis ma raadios olnud olen, on raadio väga suure arengu teinud. Saatejuhid muutuvad üha professionaalsemaks ja saated huvitavamaks. Tõrva piirkond peaks uhke olema, et neil on sellised noored, kes omast vabast ajast on nii suure asja ette võtnud ja tahavad kohalikele inimestele pakkuda värskeid uudiseid ja aruteluid."

13-aastane Karl Moorits Kurvits annab noorele võimaluse kuulajate meelt lahutada. "See meeldib mulle väga. Veel annab raadio mulle oskuse oma häält hästi kasutada ja ka inimestega suhtlemisoskust annab see juurde. Arvan, et kõige lahedam, mis minuga on juhtunud, on see, et mul oli võimalus intervjueerida president Kersti Kaljulaidi."

Tõrva Loitsu eel on noored eriti aktiivsed, stuudiokülaliste seas on nii palju armastatud Eesti muusikud, linnapeaga käiakse hommikukohvil ja puudutakse ka kohalikke probleeme!

Kuula ja vaata noorte tegemisi suvisel ajal SIIT!

Igapäevaste tegemistega saad kursis olla nende Facebooki lehe vahendusel SIIN!