"StarRun5 heategevusjooksu korraldame sel aastal esimest korda, osalemistasudest pool läheb Tallinna Lastehaigla ja Pühajärve Pargi toetuseks. Linnamäe vallutamine toimub viiendat aastat järjest ning kohal on väga palju osavaid sportlaseid, kes üritavad vene suusataja Vassili Rotševi rekordit üle lüüa," rääkis õhtusest festivalimelust TriStar Estonia juht Ain-Alar Juhanson. "Muuhulgas võtavad heategevusjooksust ja linnamäe vallutamise võistlusest osa Urmas Kruuse, Peeter Kümmel, Kein Einaste, Aivar Rehemaa, Margus Pirksaar. Pühapäevasel 111-kilomeetrisel triatlonidistantsil osalevatest välismaistest sportlastest võtavad heategevusüritusest osa Esben Hovgaard, Nicholas Ward Munoz ja Thomas Hellriegel," lisas Juhanson. 
Pärast reedest sissejuhatavat üritust algavad triatlonivõistlused - laupäeval 11,1-kilomeetrine lastetriatlon ja 33,3-kilomeetrine harrastajate triatlon, pühapäeval kell 11.00 111-kilomeetrine triatlonikatsumus.
Kõik võistlused toimuvad Pühajärvel ja selle ümbruses. Festivali ajaks on Pühajärve Parki üles seatud lava ning messiväljak, kus pealtvaatajad saavad võistlust jälgida. Võistlus on kõigile pealtvaatajatele tasuta. 
TriStar Estonia triatlonil peetakse ka ühisarvestust SEB 5. Tartu Rulluisumaratoniga – triatlonil osalejate ajad liidetakse rulluisumaratoni tulemustega ja ühisarvestuse võitjatele antakse välja auhinnad. TriStar Estonia on kestvusalade võistluseid korraldava ülemaailmse Star Events organisatsiooni liige. Triatlon on spordiala, milles sportlased võistlevad kolmel järjestikusel spordialal - ujumises, jalgrattasõidus ning jooksus. Kaasaegseid triatlonivõistluseid on maailmas korraldatud juba ligi 40 aastat.