David Benioffi (“Trooja”) ja D.B. Weiss’i loodud teleteos põhineb George R.R Martini menuromaanide sarja “Jää ja tule laul” samanimelise raamatu esimesel osal. “Troonide mäng” on HBO põnevus-draama, mis esilinastus USAs 17. aprillil 2011. Vaid kaks päeva peale sarja esilinastust kinnitati ka sarja teine hooaeg. Tuntumate peaosatäitjate seas on Sean Bean (“Sõrmuste isand”), Lena Headey (“Sarah Connori kroonikad”; “Ripley mäng”) ning Michelle Fairley (“Harry Potter ja surmapühakud”; “Teised”). Sarja esimene hooaeg on 10-osaline.

“Troonide mäng” räägib kuningatest, kuningannadest, rüütlitest, vabameestest, õilsatest ja valelikest, kes väljamõeldud maailmas ja ajas ühe suure eesmärgi, Seitsme Kuningriigi raudse trooni, nimel tegutsevad. Esimeses osas tutvuvad vaatajad kuningas Robert Baratheoniga ja tema jõuka ning korrumpeerunud naise Cersei Lannisteriga (Lena Headey). Pärast oma nõuandja surma kutsub kuningas põhjavalla valitseja lord Eddard “Ned” Starki (Sean Bean) lõunasse seda rolli täitma ning end Seitsme Kuningriigi valitsemisel abistama. Samal ajal algavad muudatused ka teistes kuningriigi osades ning kõik viitab sellele, et võitlus trooni pärast on alanud. Sarja loojad on öelnud, et ”Troonide mängus” on nii fantaasiat kui võlujõudu, kuid selles on ka peegeldusi ajaloost.

Fox International Channels (FIC) Europe rahvusvaheliste kanalite seast on eestikeelsetena kättesaadaval Fox Life ja Fox Crime ning inglisekeelsena loodus- ja teadusdokumentaalidele keskenduv National Geographic Channel. Fox Crime kanalil võib leida nii uusi kui vanu krimisarju. Fox Life kanalil pakutakse vaatajatele erinevate rahvusvaheliste telesarjade uusi ja vanu hooaegu “Meeleheitel koduperenaistest” “Grey anatoomiani”. Kõik kanalid on kättesaadavad Starmani, Elioni, STV ja Telseti erinevates pakkettides. Kanaleid on digitelevisioonis võimalik vaadata ka venekeelse audioga.