Kommenteerimisvõistlusel võtsid mõõtu kümme tudengit, kel kõigil juba varakult triumf-kommentaarid välja valitud ning hääl Youtube’i videode taustal soojaks kommenteeritud. Harjutasid kõik kui palju tahes, kogu saatus jäi siiski improvisatsiooni hoolde, sest tavapäraste spordivideode asemel jooksid videoekraanil mürgellikult ootamatud videopildid Chuck Norrise tapvast silmapilgust tulnukatevahelise võitluseni.

Esimesed kaks finalisti selgusid raudse kindlusega, ent finaali kolme parima hulka saamiseks pidid kaks noormeest oma kommenteerimisoskuse veel proovile panema. Žürii, kuhu kuulusid Sander Õigus, Margus Ader ja Maarius Pärn, valis kolmest finalistist välja omakorda kaks, kes tulises võitluses hakkasid kommenteerima selle nimel, kes pälvib tänavuse parima kommenteerija tiitli.

Superfinaalis võtsid mõõtu parimad sõbrad Mathis Bogens ja Mattias Jõesaar, kes jäid žürii hinnangul stiili ja sisuga kohe silma. Kui seni oli poiste saatus žürii käes, siis viimase hääle andis publik. Kaasaelajate rõkkamise saatel sai 2012. aasta parimaks kommenteerijaks Mathis Bogens, kelle suurteks eeskujudeks on Mati Nykänen ning Lady GaGa.