Kui üldiselt on ELU projektid teaduspõhised, siis mina tulin välja natukene teistsuguse ideega, muusikali lavastamisega. Kuna olen lõpetanud koreograafia ning kultuurikorralduse eriala, lisaks tegelenud laulmisega ning tantsinud mitmes muusikalis, tundus see igati loogiline. Õnneks oli projektiga nõus liituma ka kaasjuhendaja, muusikaõppejõud ning bändimees Avo Ulvik.

Tavatu oli ka osalejate arv. Kui üldiselt on meeskonnas 5-7 inimest, siis muusikalis on meid 28. Kaasatud on nii muusikud, tantsijad-koreograafid, lauljad-näitlejad, lavastajad, kunstnikud, stsenarist, projektijuhid ja kommunikatsioonijuht. Kõik on Tallinna ülikooli tudengid, kuid vägagi erinevatelt erialadelt – kommunikatsioon, integreeritud kunst, muusika, multimeedia, alushariduse pedagoogika, muusika, koreograafia, informaatika jt.


Lauljad ja näitlejad läbisid katsed

Kuna projektidele saavad ennast registreerida kõik, siis laulja-näitleja rollidele pidime rohke huvi tõttu tegema katsed. Bändi otsisime liikmeid juurde, tantsijaid-koreograafe registreerus täpselt soovitud arv.
Projektijuhte sai kaasatud kolm. Üks suhtleb lauljate-näitlejatega, teine tantsijate-koreograafidega ning kolmas bändiga. Samuti liitus projektiga kommunikatsioonijuht, kaks kunstnikku, kaks lavastajat ning stsenarist.

Kõige rohkem on aega kulunud stsenaariumi väljatöötamisele. Kuna stsenariste oli ainult üks, tegime rohkelt ajurünnakuid, millega liitusid ka lavastajad.

Et osatäitjate hulka kuulus ka Indiast pärit Rajiv, tekkis mõte panna lugu keerlema ümber tema ning eestlaste rahvusliku eripära. Samuti proovisime leida igale osatäitjale just tema karakterile sobiva tegelase ning häälele sobiva loo. Otsustasime, et kasutame juba loodud laule ning võimaluse korral eestikeelseid.


Mis on siis see Eesti Nokia?

Pärast mitmeid arutelusid ning stsenaristi loodud käsikirju oleme jõudnud stsenaariumini, kus Indiast pärit teadlane Rajiv, suur Eesti fänn, tuleb otsima seda, mis on Eesti Nokia. Uuringute kestel kohtub ta paljude omanäoliste tegelastega, kellest osa oleks justkui mõnest muistendist välja hüpanud, mõned aga šokeerivalt tõetruud.

Esietenduseni on veel kolm nädalat. Proovid käivad hoogsalt, eesmärk paistab. Kel huvi näha, mis välja kukkus, tulge 6. juunil kell 18.00 Tallinna ülikooli Astra hoonesse (Narva mnt 27) vaatama muusikali "Rajiv".

Muusikali protsessile saab kaasa elada Facebookis, kõnealuste erialadega saab tutvuda BFMi veebliehel www.tlu.ee/et/bfm.

Jaga
Kommentaarid