Tudeng TV eesmärgiks on teha suve jooksul erinevatelt kultuurisündmustelt värskeid uudistesaateid. Esimest korda tehakse tudengite poolt laulupeo esimeselt kontserdilt “Aja puudutus” erisaade, mis toob vaatajateni selle, mida tavameedias ei kajastata. “See, mida laulu- ja tantsupidu sümboliseerib, on ka tudengkonnale väga oluline, mistõttu Tudeng TV teeb enda esimese suvise erisaate just laulupeolt,” sõnas Tudeng TV tegevjuht Elisa Avik.

“Tudeng TV on tegelikult laulupeoga palju rohkem seotud, kuna oleme teinud 20 päeva otseülekannet laulu- ja tantsupeo tule liikumisest. TuleTulemine on olnud tohutult mastaapne projekt, kus oleme hommikust õhtuni saanud enda oskusi proovile panna ja lõpuks edukalt laulu- ja tantsupeo tule Tartust Tallinnani üle kanda, “ lisas Avik.

Kõik intervjuud saatekülalistega tehakse vabas õhus ning intervjuude vahepeal on võimalik näha eelsalvestatud lugusid. Kuna laulu- ja tantsupidu on kõigi Eesti inimeste pidu ning ka kõigi Eesti paikade pidu, siis vaheklipid räägivad Eesti kultuuriloo tähtsatest paikadest ning inimestest.

Salvestus on XXVI laulupeo 1. kontserdilt “Aja puudutus”, mis jõuab veebieetrisse 7. juulil kell 17.00 aadressil www.tudeng.tv/uudised