“Jüri Tuuliku (fotol) puhul tegi žürii otsuse üksmeelselt. Teine premeeritu, Indrek Hargla, selgus pingelise hääletamise käigus,” vahendab Teet Kallast ajaleht Meie Maa.

“Mulle tegi eriti rõõmu, et Tuulik, kes üllataval kombel esimest korda elus Tuglase novellipreemia pälvib, lõpuks ära märgati. Ta on lühiproosasse palju ilusaid märke jätnud kirjanik ja “Räimeraamatus” ilmunud novell “Delikaatne” on vallatu, meeltkosutav ja vahva jutt,” lisab Kallas.

Kokkuvõttes oli möödunud aasta novelliaastana Kallase sõnul aga suhteliselt lahja. “Väga vähe jäi midagi meelde,” tõdes ta ning lisas, et autorid võiks rohkem tähelepanu pöörata oma sõnumi intensiivsusele. “Lugu jääb siis meelde kui kirjutajal on midagi hinge peal ja väga on vaja midagi öelda.”

Abrukast pärit kirjanikule Jüri Tuulikule tuli tunnustus hea üllatusena, sest auhinna pälvinud novell pole mehe enda hinnangul tema kõige tugevam. ““Delikaatne” on poolhumoorikas novellike ega ole ideaalnovell,” märkis ta.

Tuuliku loomingut on varasemalt pärjatud paarikümne erineva preemiaga, millede hulgas Smuuli, Vilde, Lutsu ja Mälgu preemia. Tuglase novellipreemiat peab sõnameister prestiižeks auhinnaks, mis annab tunde, et inimene oskab novelli kirjutada.

“ Tuglase novellipreemia antakse Jüri Tuulikule üle Friedebert Tuglase sünnipäeval, esmaspäeval 2. märtsil Tallinnas Tuglase majas.