Mullu humanitaarteaduste valdkonnas ühena viiest kooliõpilasest 450-eurose stipendiumi pälvinud Karin otsustas kandideerida ennekõike selleks, et end proovile panna. Žüriile jäi ta silma üsna omapärase oskusega — nimelt on ta viimased kolm aastat olnud Tartumaa parim õigekirja tundja.

Julgus, loovus, eneseusk

Karin soovitab seetõttu kõikidele täna kandideerimisest mõtlejatele — olge julged, loovad ja enesekindlad! Too kindlasti välja see, miks just Sina oled eriline.

Motivatsioonikirja kirjutades tuleks kindlasti pidada nõu oma sõprade, vanemate või õpetajatega. Karini kogemus näitab, et parima motivatsioonikirja saab nii, kui kombineerida see kokku enda ja teiste arvamustest.

Ka Tõnis on kindlalt seda meelt, et edasi viib vaid suurelt unistamine ja nende unistuste poole püüdlemine. Mullu žürii poolt teaduse kategoorias 450-eurose stipendiumi vääriliseks hinnatud Tõnis Tamme kandideeris konkursile õpetaja soovitusel.

Žüriile erinevatel olümpiaadidel eduka osalemisega silma paistnud Tõnise soovitus on lihtne — usu iseendasse, sest ainult nii tulevad ka tulemused ja edu!

Kokku 25 stipendiaati

Tulevikutalendi stipendiume jagatakse ka tänavu välja kokku 25 ning viies eri kategoorias — teadus; sport ja tervis; kunst, muusika ja kultuur; ühiskondlikud tegevused ning humanitaarteadused. Iga kategooria võitja saab ühekordse 600-eurose stipendiumi ning lisaks antakse kõigis kategooriates finalistide hulka pääsenud neljale õpilasele 450-eurone stipendium, mis makstakse välja igakuiste 50-euroste maksetena.

Kandideerida saavad kõik 5.-12. klasside õpilased, kelle taotlusi hindavas žüriis akadeemik Ene Ergma, iluuisutreener Anna Levandi, kirjanik Jan Kaus, muusikapedagoog Märt Hunt, AHHAA keskuse juht Andres Juur ning Kadrioru Saksa Gümnaasiumi õpetaja Mihkel Kõrbe.

Tulevikutalendi stipendiumid antakse kätte pidulikul galal Õpetajate Majas, galaüritus on eetris telekanalis TV3.