Žürii esimehe Ivo Linna sõnul oli tase sel aastal ühtlaselt tugev ning nõnda paljude silmapaistvate laste suur osakaal muljetavaldav. “Häid ja talendikaid taotlusi tuli väga-väga palju. Nende hulgas on suur osa neid, kes õpivad ainult viitele, kes harrastavad sporti, käivad huviringides, löövad aktiivselt kaasa koolielus ning teevad sealjuures vähemalt üht ala veel tipptasemel. Mõõta ja valida on väga raske,“ ütles Ivo Linna. “Taotlustest õhkub väga selgelt tahtejõudu ja julgust — küll ma veel näitan maailmale! See on oluline omadus läbilöömiseks.”

Ligi kuu aega kestnud taotlusperioodi jooksul laekus stipendiumisoove kõikidest Eestimaa nurkadest. Populaarseim kategooria 5.-12. klassi õpilastele mõeldud Tulevikutalent konkursil oli sport ja tervis, kus stipendiumi soovijaid oli kokku 216. Samuti oli taotlemine väga aktiivne kultuuri ja muusika kategoorias ligi 180 taotlusega, millele järgnesid teadus, humanitaarained ning ühiskondliku tegevuse kategooria. Kokku esitati viies kategoorias stipendiumi saamiseks veidi rohkem kui kuu aja jooksul pea 620 taotlust.

Igas kategoorias valib žürii välja viis laureaati, kellest kategooriate parimaid premeeritakse Tulevikutalendi tiitli ja 600 euroga ning neli teist kohta, kes saavad igakuise 50-eurose stipendiumi. Andekaimad õpilased valib välja erinevate elualade esindajatest koosnev žürii, kuhu lisaks žürii esimehele Ivo Linnale kuuluvad laulja ja näitleja Janika Sillamaa, kirjanik Margus Karu, Ahhaa keskuse juht Andres Juur, näitleja ja tervisespordientusiast Veikko Täär, Aasta Suurpere tiitliga pärjatud pereema ja ettevõtja Merle Laidro ning stipendiumi väljaandja Maxima Eesti esindaja Ty Lehtmäe.

Tulevikutalendi tiitli saajad ja kategooriate võitjad avalikustatakse 17. novembril, õpilaste auhinnagalat saab jälgida TV3-s. Info stipendiumikonkursi kohta on kättesaadav veebilehel.