Edasi leiad mõned praktilised näpunäited, mida eduka kirja või video tegemisel silmas pidada:

Motivatsioonikiri või video annab Sulle hea võimaluse põhjendada, miks oled just Sina parim kandidaat stipendiumile ja tuua esile oma isikupära.

Motivatsioonikirja pikkus on kuni üks A4- lehekülg. Motivatsioonivideo oodatav pikkus on kuni kaks minutit. Püüa selle mahuga anda edasi oluline info, mis annab märku Sinu oskusest fookust seada ja seda hoida.

  • Anna lühike ülevaade, mis Sind valitud valdkonna puhul kõige enam köidab. Too näiteid, mis põhjusel lemmikala Sul silmad särama paneb ja milliseid häid tundeid Sinus ja Sinu lähedastes tekitab.
  • Anna meile teada oma õnnestumistest ja mille üle Sa tunned uhkust. Too välja konkreetseid näiteid, millistel konkursidel ja/või võistlustel oled edu saavutanud või millised ideed on Sinu juhtimisel või algatusel tulemuslikult ellu viidud.
  • Saavutusteni jõudmisel oled tõenäoliliselt põrkunud kokku ka takistustega. Kirjelda muuhulgas ka milliste raskuste ületamine on olnud Sinu jaoks kõige olulisem.
  • Mõtle välja, milleks Sa soovid stipendiumiraha kasutada. Kirjelda, kuidas Tulevikutalendi stipendium aitab Sul valitud erialal edasi areneda. Stipendiumi kasutamisel piiranguid ei ole, seega ole julge unistama - kas soovid võiduraha kasutada mõne muusikainstrumendi või spordivarustuse soetamiseks, mõnel koolitusel või laagris osalemiseks või välisvõistlusele sõiduks või hoopis huvikooli kuutasu maksmiseks.
  • Anna teada, kuidas Sa näed oma lähitulevikku ning räägi ka oma suurtest unistustest, kuhu soovid pikema aja jooksul jõuda.

Pööra tähelepanu keelelisele ja vormilisele korrektsusele. Kui jääd mõtete sõnastamisel hätta, küsi nõu sõpradelt, vanematelt või õpetajalt!

Maxima Eesti ootab kõiki 5.-12. klasside koolinoori osalema stipendiumikonkursil Tulevikutalent 2016. Kandideerimiseks tuleb taotlus saata enne 18. oktoobrit veebilehel www.tulevikutalent.ee. Avaldusi oodatakse neljas kategoorias: teadustalent, sporditalent, kultuuritalent ja ettevõtlikkustalent. Iga valdkonna üldvõitjat tunnustatakse stipendiumiga summas 1000 eurot, teise ja kolmanda koha stipendiaate premeeritakse summas vastavalt 700 ja 500 eurot.

Soovime Sulle edu oma unistuse püüdmisel ning edukat osalemist Tulevikutalendil!

Jaga
Kommentaarid