2. ja 3. avenüü vahel St Marksi tänaval
asub üks paljudest NY metsikutest paikadest. Selles kandis on poed sadistidele-masohhistidele, punkaritele, metallhead´idele, goth´idele ja kõigile muudele ’tumedamatele’ inimestele. Nõrganärvilistee turistidele keelatud. Tegelikult on seal päeval päris rahulik, aga õhtu poole, kuskil kaheksast, hakkavad tänavatele ilmuma sellised mõnusa väljanägemisega pilves noored. Müüjad on poodides ülimalt lahked süsimustade juustega lubivalge nahaga inimesed, kellel on augustatud vist iga võimalik kehaosa. Seal on nagu täiesti omaette linn oma seaduste ja kometega. Ekstreemesete elamuste otsijatele soovitan sinna minna kuskil nii 11 paiku õhtul ja vaadata, mis juhtub.

Soho& Greenage Village & Tribecca
Sinna on kogunenud enamus NY kunstnikke. Kogu piirkond on täis näitusi, stuudioid, väikseid kauplusi, kus müüakse antiikesemetest karu topisteni. Boheemlaste pesitsuskoht. Tänavatel on palju noori omapäraseid inimesi. Väga Euroopalik paik.

Chelsea
Tuntud kui geide ja lesbide elukoht. Tänaval torkavad silma vikerkaarevärvides lipud, mis on just nende inimeste tunnusmärgiks. Muide, nad korraldavad ka igal suvel paraadi New Yorgis 5. avenüül, kus tavakodanike eest marsivad läbi kõiksugu geide ja lesbide seltsid ja liidud. Väga omapärane, värvirikas ja kohati šokeeriv üritus.

Chinatown
Nimest juba näha, et seal elavad hiinlased. Hiina “toidupooodides” müüakse kuivatatud madusid, merehobuseid, hai uimi, vetikaid, seeni ja palju muudki uskumatut.. Alguses tundub päris hull ja metsik. Pärast harjub ära ja kui seda veel süüa kõrvalolevates restoranides, hakkad aru saama, et tegu ei ole mingite sadistlikult prepareeritud asjadega, vaid täiesti söödavate ja maitsvate toitudega. Hiina köök on loomulikult igaühe maitseasi. Seal võib tellida kaheksasajalgu, krevette, vetikaid, igasuguseid austreid ja mida kõike veel täiesti metsikutes kombinatsioonides. Siiski on see kõik vaatamist ja proovimist väärt, sest oma silm (ja keel) on kuningas. Märkimist väärib ehk seegi, et osa Chinatowni elanikest on umb(hiina)keelsed.

Bronx Zoo(Bronx)
Asukoht on õudselt kaugel Manhattanist. Palaval päval, kui õhk lihtsalt seisab, on kõige mõtekam minna troopika majja, kus õhk on veidi niiskem ja jahedam. Seal olles võib jälgida kuidas terve pesakond koprasarnaseid loomi õudse kisaga ühte liblikat taga ajab. Jahedat vaheldust pakub ka sõit “õhutrammiga” samas saab väga hea ülevaate loomaaiast. Üldiselt on kõige huvitavam käia sellistes kohtades, kus on mingi näituse või väljapaneku moodi asi.

Brighton Beach
Asub Brooklyn´is ja on tuntud kui venelaste elamispaik. 90% inimestest on venelased. Sama palju on vene restorane ja kauplusi. Vene keelt kõnelevatel välismaalastel on siin kindlasti päris mõnusalt kodune olla. Põhiline, et suur osa toidust on otse endistest NSVL-riikidest toodud. Brighton Beachis asub väga ilus ’broadwalk’, Tallinnas on midagi kaudselt sarnast teel Pirita poole. Vahe selles, et see on tehtud puidust ja on looooomulikult palju pikem ja laiem. Broadwalk´i ääres on lõbustuspark ja akvanaaarium. Lõbustuspark ei ole just eriti suur, aga päris huvitav siiski. Seal nägin muideks vanimaid puidust ameerika mägesid — õudselt logisevad!! Akvanaariumisse ei ole mõttet minna väga palaval päeval, sest siis hakkad lihtsalt kadestama loomi, kes kaifivad jahedas vees, samal ajal kui sa põletava päikese all seisad. Muidu on seal päris tore ja no loomi ona alati huvitav jälgida.

Staten Island
A vot see oli igav koht ausalt öeldes. Kunagi oli terve saar üks suur prügimägi, nüüd aga selle asemel suured “hüpermarketid” ja miljonite kaupa väikseid eramaju, mis on kõik samas puhtameerikalikus stiilis. Ainuke huvitav asi on sõit parvega Manhattanilt Staten Islandile, mille jooksul näeb nii Statue of Liberty´d kui ka Manhattani siluetti.

Et mida kokkuvõtteks? — Lahe!