Viietoalise maja eest tuleb välja käia 195 000€ ja selle suuruseks on 220,10 ruutmeetrit. Fotodelt ilmneb, et salapärane maja vajab kapitaalremonti. Küll aga võib sellest saada põnev kodu perele, keda tõmbavad müstilised asjad ja nähtused.

Merivälja maja salapärane lugu

Kogu lugu sai alguse sellest, et Hõbekuuse tee 34 elanikud Viivika ja Virgo Mitt otsustasid 1969. aasta suvel enda koduhoovi kaevu kaevata, vahendab Õhtuleht.

"Virgo hakkas kaevama. 7–8 meetri sügavusel sattus ta mingile takistusele ja edasi ei pääsenud,” meenutas hobiufoloog Hans Raudsik 2004. aastal. “Virgo avastas, et takistuseks oli ringikujuline hallikas metallplaadi moodi asi. Pealt oli see täiesti sile, alt krobelisem. Plaat oli paari sentimeetri paksune.”

Kuna Virgol oli kindel kavatsus kaev valmis saada, tõi mees suruõhuhaamri ja murdis plaadist läbi, sest soovis edasi kaevata. Kui plaat oli tükkideks lõhutud, kogus mees tükid veeämbrisse ja hunnik metalli jäi nädalateks seisma. Selle vastu polnud kellelgi huvi.

Hiljem mattis Virgo tükid maha, ent jättis ühe salapärase metallitüki endale mälestuseks. Kui ta näitas tükki tuttavale geoloogile, viis mees selle tollase geoloogiainstituudi teaduri ja hilisema asedirektori Herbert Viidingu kätte. Ühel hetkel sai Viidingu töökaaslane tundmatust metallitükist tugeva elektrilöögi.

Hiljem selgus, et inimesed reageerisid metallitükile väga erinevalt. Müstiline tükk viidi Moskvasse, kus seda mitmes laboris uuriti. Selgus, et see pole looduslik metall või sulam. Aastaid hiljem tuli vastus ja arvamused olid hämmastavad.

Vaata salapärase maja müügikuulutust SIIT.