1. Valmis võileivad

Erineva täidisega võileivad on kindlasti üks toode, mille eest inimesed üle maksavad. Olgu see võileib kolmnurkne või pika saia vahel, aga paar singiviilu, natuke juustu ja pisut võid ei ole väärt ligi nelja eurot.

Loomulikult on kohvikuid või soodsamaid võileibu, kuid üldiselt on need tükihinna poolest ikkagi kallid. Tüüpiline võileib on singi-juustu, aga kui tegemist on juba mõne peenemat nime kandva tootega, tuleb selle eest välja käia märksa krõbedamat hinda. Tee parem võileibu kodus ja võta tööle või kooli kaasa.

2. Salatisegud

Näiteks plastkarbikeses Caesari salat, mis on jagatud erinevateks osadeks. Nii saab igaüks küll salati ise kokku panna, aga tavaliselt tuleb selle eest hingehinda maksta. Sama kehtib ka väga paljude värskete salatite puhul. Kui sulle meeldib salateid süüa ja neid tööle-kooli kaasa võtta, osta värskeid asju ja valmista salat ise.

3. Bränditooted

Näiteks mõne kalli brändi jäätised, millele on mõnedes poodides esmaspäeviti -50% soodushind või mõned Eesti gurmee-jäätised, mille karp maksab üüratult. Müüakse ka erinevaid muid toidukaupu, mille puhul maksab tegelikult ainult bränd.

4. Tükeldatud liha

Näiteks tükeldatud broilerifilee kilohind on euro võrra kallim kui tükeldamata broilerifilee. Kui võrrelda, aga broilerifilee hakkliha ja broilerifilee kilohinda, siis erineb see kahe euro võrra. Kui panna omavahel kõrvuti aga näiteks broilerifilee minutipihvide ja broilerifilee kilohind, siis on hinnavahe ligi kahekordne (vrd 5,39€/kg ja 9,97€/kg). Sama kehtib ka igasuguste teiste lihade kohta, kus on midagi tarbija jaoks natukene mugavamaks tehtud.

5. Pagaritooted

Vaatad poes mõnda täishinnaga koogilõiku ja see maksab 3,50€. Kui arvestada, et ühest ümmargusest koogist saaks kaheksa lõiku, maksaks terve kook 28€. Mõtle, mitu kooki saaksid ise 28€ eest küpsetada. Kui soovid aeg-ajalt ühe tüki osta, pole sellest hullu. Kui soovid aga külalistele midagi magusat ihupolsterduseks pakkuda, on mõttekas ise küpsetada.

6. Viilutatud tooted

Igasugused puu- ja juurviljad, mis on juba mingil moel ette valmistatud, maksavad oluliselt rohkem.

7. Hügieenitooted

Neid tasub osta ainult allahindluste ajal. Muidu on hügieenitooted enamasti ülehinnatud. Kui soovid aga mingi spetsiaalse brändi tooteid, surfa internetis. Erinevaid ilutooteid müüvad Eesti leheküljed pakuvad oluliselt parema hinnaga valikut.

8. Kodukeemia

Kodukeemiat tasub samuti osta siis, kui see on allahinnatud. Näiteks kui avastad poes olles, et pesugeel, mida kasutad, on sooduspakkumises, siis osta mitu pudelit. Niikuinii kulub aja jooksul ära, kuid pikema aja peale säästad paarkümmend eurot.

9. Trenditooted

Igasugune müsli, hommikusöögihelbed, moodsad kastmed ja muu taoline on alati üle hinnatud. Miks? Kui asi on moes, on ilmselge, et inimesed soovivad seda tarbida olenemata hinnast. Mõtle alati enne, kas saaksid seda ise teha.

Allikas: businessinsider.com