Võtab ühendust vaid siis, kui tal midagi vaja on — Ta helistab sulle, sest teab, et sul võib raha olla ning saab ehk võlgu. Sa annadki, kuid siis on kaks kuud suhtluses pausi peale võla tagasi maksmist ning siis ta helistab uuesti sama sooviga. Võib-olla on tal vaja abi koolitöödes, alguses räägib sinuga sõbralikku juttu ning siis räägib välja selle tõelise põhjuse, miks ta su numbri valis…

Ta suhtleb sinuga, sest sul on lahedad sõbrad — Ta käib sinuga väljas ja pidudel ning soovitab sul kellegi laheda kaasa võtta. Nii saab ta kerge vaevaga uusi lahedaid tutvuseid, kuid tal võib sinust endast olla ükskõik. Ta kasutab sind lihtsalt vahelülina enda ja lahedate inimeste vahel.

Ta kurdab pidevalt muresid, kuid teda ei huvita sinu mured — Tal on kümneid probleeme, millest sulle rääkida ning millele ta sinult lahendust ootab, kuid kui sul on mingi mure, siis ta vahetab teemat või suhtub sellesse ükskõikselt.

Ta kutsub su välja, sest tal pole kellegi teisega minna - Ehk teisisõnu oled sa tema varuvariant ning inimene, kes on alati kõigega nõus, kui talle helistad. Sind kutsutakse peole, sa oled õnnelik, kuid tead mis? Seda ainult sellepärast, et su sõbral polnud lihtsalt kellegi teisega seekord välja või peole minna. Üksi ta ka minna ei taha ning seepärast kutsub ta sinu.

Sa tunned end tihti kõrvalejäetuna — Muidu on kõik vahva, aga see tore sõber muutub totaalselt, kui seltskonda satub veel 1-2 inimest. Sulle tundub, et sa ei oska nendega millestki rääkida ning sa oled kui kõrvaltvaataja.

Ta ootab sinult abi, kuid sind ta ei aita — Ta räägib, et tal on vähe raha ning sa teed talle pitsa välja? See on sinust armas, kuid kuidas ta käitub, kui sul on vähe raha? Ta ei mõtlegi sind aidata, vaid teeb ettepaneku mitte sööma minna.

Ta ei pinguta ise üldse — Sina pead talle esimesena helistama, kirjutama… Sa pead tegema enamus ettepanekuid, kuidas kokku saada, mida koos teha jne.

Ta alahindab või solvab sind — …Üritades sellega oma ego veelgi kõrgemale upitada. Ta räägib muudkui juttu, kust kumab läbi see, et sa polegi millekski võimeline ning mida sa üldse endast õige arvad. Ta mõjutab su enesehinnangut negatiivses mõttes. Sõber peaks aga sind inspireerima ja motiveerima mitte vastupidi.

Ta hoiab sinuga teatud põhjustel suhet — Miks mitte sinuga suhelda? Häid inimesi on ikka ellu vaja. Loomulikult suhtleb ta sinuga ainult enda heaolu nimel.