Asja võtab käsile Läti firma SIA Ziemas Parks, kes pani sarnase talvepargi mullu püsti Riia lauluväljakul koos slaalomiraja, uisuväljaku, snowtubingu ja murdmaasuusarajaga.

Lauluväljaku pressiesindaja Elina Aaviku sõnul on lätlastel plaan mägi nii kõrgeks ehitada, et Lasnamäe väravatest enam sisse ei pääse. Pisut skeptiliselt suhtub sellisesse ümberehitusse aga Eesti Suusaliidu lumelaua- ja freestyle'i juht Karel Kangro, kes siiski tunnistab, et lätlaste ettevõtmisest sünnib igal juhul "päris äge ja hea asi".

"Ausalt öeldes ei kujuta seda mäe kõrgemaks ehitamist väga ette. Seal on ju puud ees. Aga kui neil on plaanis sinna tellingutest laiem ja suurem pukk ehitada, oleks päris äge. Ise ehitasime sinna kunagi nelja meetri kõrguse puki, kust võtsime veidi suuremaks hüppeks hoogu ning pidasime maha isegi Eesti juunioride meistrivõistlused. Aga isegi, kui nad mäge kõrgemaks ei ehita, saab sellest kindlasti asja, sest nad toovad mäele ka korraliku rajatraktori, millest nõlva hooldamisel seni puudust tunti," rääkis Kangro. "Olen koostööd teinud selle firma alltöövõtjatega ja nendega lumelauapargi üle vaadanud. Plaanis on üles panna ligi kümmekond või rohkem obstaaklit. Neil on selle koha pealt päris hea lahendus."

Lund pole

Suure ettevõtmise juures on ainult üks väike aga. Pargi ehitus, millega taheti pihta hakata juba eelmisel nädalal, viibib lumepuuduse ja soojakraadide tõttu.

"See, kui hea asi sinna tuleb, sõltub otseselt ilmast. Tegemist on Eestis kõige merelähedasema nõlvaga, kus on hästi soe ja niiske õhk. Lahtise mere ja sooja talvega on seal väga keeruline toimetada, kuid sugugi mitte võimatu. Miinuskraadid tuleb ära kasutada ja korralikult lund toota. Seal on olemas kahurid ja tõstuk ning kui nad veel regulaarset hooldust nõlvale teevad, pakuvad nad seal kindlasti head kvaliteeti. Nõlv on iseenesest lumelaua seisukohalt hea algatajate õpetamiseks ja freestyle'i harjutamiseks," lisas Kangro.

Lauluväljaku alale tuleb ka 1,8 km pikkune klassika- ja vabatehtnikasõidu murdmaasuusarada ning naturaaljääga uisuväljak.