Põhja-Carolina's asuva Burns High School'i vilistlane Dawn Loggins, kes täna maailma kõige mainekamate ülikoolide nimistusse kuuluvas Harvardi ülikoolis keeleteadust õpib, oli gümnaasiumis 17-aastasena ühe kooliaasta alguses kodutu, vahendab CNN.

Uimastisõltlastest vanemad hülgasid oma tütre. Abikäe ulatasid õpetajad ja teised linnaelanikud, kes Dawn'ile riideid annetasid ja talle meditsiini- ning hambaravi võimaldasid. Samuti sai neiu koolis tööd majahoidja-koristajana.

Dawn kasvas üles logudikus, kus ei olnud elektrit ega vett. Tihti tuli tal mitmeid päevi, vahel aga suisa nädalaid ilma duši all käimata olla.

Ühel suvel, kui Dawn naases osariigi parimate õpilaste õppeprogrammist, avastas ta, et ta vanaema elab kohalikus kodutute varjupaigas ja ema ning kasuisa on ära kolinud. Dawn ei ole oma vanemate peale pahane ja usub, et nad armastavad teda, kuid ei näita seda välja viisil, mida enamik inimesi normaalseks peaksid. "Ma arvan, et nad tegid enda arvates seda, mis oli minu jaoks parim. Neil on endal probleeme, mis vajavad lahendamist."

Kuni 12-aastaseks saamiseni elas Dawn oma vanaemaga, kes õpetas tüdrukule ja tema vennale palju. Koos vaadati History Channel'it ja omandati uusi teadmisi. Mida vanaema aga lastele ei õpetanud, oli pesemise ja hügieeni olulisus. Nende elukoht oli räpane ja kõikjal olid prussakad. Teised lapsed narrisid Dawn'i, kes kuid pesemata oli ja nädalaid ühe kleidiga käis. Tüdruk lihtsalt ei teadnud, et see ei ole normaalne, kuna keegi polnud teda teisiti kasvatanud. Viimases koolis olid lood teisiti ja Dawn tundis ennast seal hästi.

Enne Dawn'i ei olnud mitte kedagi Burns High School'ist prestiižesse Ivy League'i kuuluvasse Harvardisse vastu võetud.