"Täname kõiki, kes Tulevikutalendiks pürgida otsustasid ja kes neid kandideerimisel aitasid! Tänavusel žüriil tuleb selgitada välja parimad kandidaadid suuremast hulgast kui mullu – 307 andeka noore seast," ütles konkurssi korraldava Maxima Eesti avalike suhete juht Katja Ljubobratets pressiteate vahendusel. "Sarnaselt möödunud aastale pürgib kultuuritalendiks ligi kolmveerand õpilastest ning ülejäänud neljandiku moodustavad teadus- ja ettevõtlikkustalendi tiitlile kandideerijad."

Kuuendat korda toimuval Tulevikutalendi konkursil kandideerivad 5.-12. klasside õpilased vastavanimelisele tiitlile ja stipendiumile neljas kategoorias: kultuur, sport, teadus ja ettevõtlikkus.
Stipendiumitaotlused on laekunud 14 maakonnast. “Aktiivsemalt kui möödunud aastal kandideerisid maakonnakeskuste koolide õpilased. Suurim hulk avaldusi jõudis tänavusele konkursile Harjumaalt, Ida-Virumaalt ja Tartumaalt,“ kinnitas Ljubobratets.

Kõigi kandideerijate seast aitab parimaid välja selgitada valdkonna asjatundjatest ja noorte lemmikutest koosnev žürii, kelle hulka kuuluvad teadusvõistlussaate Rakett69 saatejuht ja kohtunik Aigar Vaigu, tippjalgrattur ja Eesti jalgratta maanteesõidu koondise peatreener Jaan Kirsipuu, ETV+ peatoimetaja Darja Saar ning Eesti näitleja, laulja ja tantsija Kristel Aaslaid.

Tänavuse Tulevikutalendi konkursi võitjad kuulutatakse välja 6. novembril toimuval pidulikul tunnustusüritusel. Nii teadustalendi, sporditalendi, ettevõtlikkustalendi kui ka kultuuritalendi kategooria esikohti premeeritakse 1000 euro suuruse stipendiumiga, 2. ja 3. koha omanikke aga vastavalt 700 ja 500 euroste stipendiumitega.

Jaga
Kommentaarid