Meeskondade ja ideede registreerimine on avatud kuni 17. novembrini.

Juba teist aastat järjest toimuva noorte ettevõtluskonkursi Ajujaht eesmärk on edendada Eesti noorte ettevõtlikkust ja aidata neid oma ideede realiseerimisel ja ettevõtte loomisel kogenud ettevõtjatest koolitajate ja mentorite toel.

„Kõige väärtuslikum osa Ajujahist pole sugugi mitte võimalus saada palju raha, vaid just kogemus ja arvukad koolitused, mis konkursi käigus noortele pakutakse,“ võttis Ajujahi projektijuht Kadri Ugand kokku konkursil osalemise mõtte. „Kutsume üles kõiki, kellel on teostamata idee, sellest võimalusest kinni võtma ja konkursile registreeruma,“ lisas Ugand.

Ajujahi konkursile registreerunud osalejad on moodustanud 138 meeskonda, mis on juba praeguseks ületanud eelmisel aastal osalenud meeskondade arvu 10 võrra.

„Arvestades noorte suurt huvi Ajujahi vastu, olen kindel, et konkursist on kujunemas kaubamärk innovaatiliste äriideede mootorile. Ei juhtu just iga päev, et sulle pakutakse äriidee teostamiseks tasuta koolitust ja stardikapitali. Rõõm on tõdeda, et ka ettevõtlikud noored seda võimalust järjest enam hindama on hakanud ning konkursile hoogu juurde lisavad,“ ütles Martin Goroško, konkursi ühe toetaja Tehnopoli turundusjuht.

17. novembriks laekunud ideede hulgast valib tipp-ettevõtjatest koosnev žürii välja 25 parimat ning nende autorid läbivad kolme kuu jooksul Ajujahi tarvis välja töötatud ideede arendamise ja rakendamise koolitusprogrammi, mille käigus koostavad nad mentori toetusel oma äriplaanid.

Parimate äriplaanide autorid jagavad omavahel ühe miljoni krooni suuruse auhinnafondi. Lisaks valitakse välja suurema potentsiaaliga ideed, mille autorid osalevad järelprogrammis, mille käigus toetatakse neid ettevõtte moodustamisel ja investorite leidmisel.

Auhinnafondi panevad välja SEB, Ülemiste City, Elion, EMT, MicroLink, Eesti Arengufond, Tehnopol, Delfi, Kalev Chocolate Factory, Tallinna Ettevõtlusamet ja Tartu linn.

Sellele järgneva kuu aja jooksul külastati 12 Eesti kõrgkooli ja kolledžit ning võeti osa Tallinna ja Tartu tudengipäevadest. Teavitustuuril räägiti noortega ettevõtlusest ning julgustati astuma esimesi samme oma idee teostamiseks ja ettevõtte loomiseks läbi Ajujahi konkursi.

Septembri lõpus käivitati ka uus noorte ettevõtlusportaal www.ajujaht.ee, mida on esimese kuu aja jooksul külastanud 2000 erinevat kasutajat.

Lisainfo :

Kadri Ugand

Ajujahi projektijuht

BDA Consulting

Tel: 52 55 504

E-post: kadri@bda.ee