Elektroonilise testi koosneb kahest osast. Ennelõunal lahendasid kõik kandidaadid testi esimest osa ja paremate tulemuste saajad jätkavad pärastlõunal testi teise osa lahendamist.
Päeva lõpuks selguvad e-sisseastumistesti tulemused.

Sihtasutus Innove õppekava- ja eksamikeskuse juhataja Aimi Püüa sõnul toob elektrooniline sisseastumistest üliõpilaste vastuvõtmise tänasesse digiajastusse: „Seni oleme Innove eksamite infossüsteemi (EIS) kasutatud peamiselt üldhariduskoolides e-testid läbiviimsel. Sel aastal pakume selle keskkonna võimalusi esmakordselt Tallinna Ülikoolile. 

Tänase kogemuse põhjal oleme valmis järgmisel aastal keskkonda pakkuma ka teistele asjast huvitatud kõrgkoolidele Eestis.“ Tallinna Ülikool Riigiteaduste Instituudi direktori Anu Tootsi sõnul on koostöö Innovega olnud huvitav ja viljakas. "Tänane riigiteadusi õppiv tudeng peab olema võimekas mitte ainult ühiskonnateadustes, vaid ka võõrkeeles ja infotehnoloogias. Seda kõike võimaldab e-sissestumistest mõõta kiirelt ja tõhusalt," sõnas Toots.

Elektroonilise testi on ette valmistanud ja viivad läbi SA Innove ja Tallinna Ülikooli Riigiteaduste Instituut koostöös eksamite infosüsteemi (EIS) testimiskeskkonnas.

Sihtasutus Innove on üld- ja kutsehariduse valdkonna ja hariduse tugiteenuste kompetentsikeskus ning Euroopa Liidu toetuste vahendaja. Sihtasutus loodi 2003. aastal Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalas.