Eriti tänapäeval, kus on majanduslangused ning tööpuudus suur üle kogu maailma, on vaja kõrgharidust, sest kesk- või põhiharidusega ei ole lihtsalt enam võimalik tööd leida. Sajad miljonid inimesed on üle kogu maailma tänapäeval tööta ja tööpuudus kasvab. Inimesed jätavad kooli pooleli, et minna tööle ja teenida äraelamiseks raha, kuid mida aeg edasi, seda raskeb hakkab olema tööd saada, kuna ettevõtted eelistavad ikka tööle võtta inimese kõrgharidusega.

Kui tööandjal on valida kahe inimese vahel, ühel on põhiharidus, teisel aga kõrgharidus ja ülikooli diplom, siis kumma inimese neist kahest valib tööandja? Ikka selle inimese, kellel on kõrgharidus.

Ka mitmed sõbrad minu tutvusringkonnast, kes lõpetasid sellel aastal gümnaasiumi, otsustasid minna hoopiski tööle. Mõned ütlevad, et nad töötavad aasta ja lähevad siis ülikooli, mõned ei taha aga üldse ülikooli minna. Fakt on see, et need inimesed, kes jätavad ühe aasta vahele, ei pruugi üldse enam ülikooli minna, kuna kooliskäimise ja õppimise harjumus on üle läinud ning tekkinud on muud huvid, töö ja eraelu.

Samas saan ma aru sellest, et ülikool pole üldse odav lõbu ja selle peale läheb palju raha, kuid minu silmis on see siiki investeering oma tulevikku ja kõik, mis sa seal õpid, teed sa oma heaolu nimel tulevikus. Pean tunnistama, et ma pole üldse kooliarmastaja ja kõik need kodutööd ei meeldinud mulle kohe üldse, kuid samas saan aru, kui vajalik see tuleviku jaoks on. 

Mida arvad Sina, hea lugeja? Kui tähtis on üldse haridus tänapäeval?