Levinuim viis rinnahoidja suuruse määramiseks on võtta üks mõõt rinna alt ning teine rinna pealt. Esimesega määratakse ära ümbermõõt ja teisega korvi suurus. Nüüd aga arvatakse, et selline metoodika sobib rindadele, mis ei ole D-korvist suuremad. Poolte Suurbritannia naiste rinnapartii on aga oluliselt lopsakam ning eestlannade rinnad on samuti A-st ja B-st suuremad.

Portsmouthi ülikooli teadlased soovitavad naistel edaspidi võtta riietusruumi kaasa sama rinnahoidjamudeli mitu erinevat suurust. Garderoobis tuleks neid kõiki selga proovida ning hinnata nende sobivust, jälgides viite kriteeriumi — õlapaelte pikkus, traadi kuju, korvi sobivus, seljaosa sobivus ning et rinnahoidja korvidevaheline osa ei hoiaks kehast eemale.

45 naisega tehtud katsed näitasid, et traditsioonilise mõõdulindimeetodi abil valiti naistele 76%l juhtudest liiga suure ümbermõõduga rinnahoidjad ning 84%l liiga väikese korviga rinnahoidjad. Uue süsteemi abil oli eksimisvõimalus väiksem, valiti ühe korvi võrra väiksem ja ühe numbri võrra suurema ümbermõõduga rinnahoidjad.

Mida suurem rind, seda suurem oli ka eksimisvõimalus. 

Muide, koguni 85% briti naistest kannab vale suurusega rinnahoidjat, väidavad uurijad. Kuid just õige rinnahoidja on supervälimuse saavutamisel hädavajalik abivahend. 

Hea lugeja, kas sina oskad endale õige suurusega rinnahoidjat valida?