Videoklipp 2000. aasta sketšisaatest "Saturday Night Live" hakkas internetis levima esmaspäeval ning palju fännid nõudsid Fallonilt, et ta loobuks oma õhtusaate saatejuhi kohast, kirjutab BBC.

Juba teisipäeval Fallon aga vabandas, sõnas, et tema käitumisel ei ole mingit õigustust ja tänas fänne enda vastutuse võtmisel.

Mitmed poliitikud ja meediategelased, ka Kanada peaminister Justin Trudeau, on viimasel ajal tõmmatud "mustanäo" skandaali.

Fallonile 20 aastat hiljem pahanduse toonu sketšis mängib ta koomikut Chris Rocki, kes on mustanahaline, kujutades teda kokaiini kohta nalja tegemas.

Pärast seda, kui Twitteris hakkas levima teemaviide #JimmyFallonIsOverParty, võttis saatejuht ka ise sõna ja vabandas 20 aastat vana tembu eest.

"Aastal 2000, kui ma olin SNLis, tegin oma vale otsuse imiteerida Chris Rocki, võõbates enda näo mustaks. Sellele ei ole mingit õigustust. Mul on väga kahju selle äärmiselt solvava teo eest ja ma tänan, et mind selle eest on vastutusele võetud," säutsus ta.

Chris Rock ei ole intsidenti ise kommenteerinud.

Mustnägu on protsess, kus enamasti valgenahaline mees või naine võõpab oma näo mustaks, et imiteerida mustanahalist. Seda kasutati juba sajandeid tagasi teatris ning hiljem, USA filmitööstuse tekkimisel, filmides.

Mustnägu loetakse afroameeriklasi silmas pidades rassistlikuks, kuna sellel on rassistlik, mustanahalisi solvav konnotatsioon. Kunagi kasutati mustnägu just afroameeriklaste vastases propagandas.