Minu naise vapper võitlus vähiga inspireeris mind olema tervislikum

Ajakirjanik Jon LaFontaine'i elu muutus 2015. aasta novembrikuus, kui ta kuulis oma naiselt Emily'lt midagi südantlõhestavat: naisel avastati leukeemia. Raskel ajal hoidis abielupaar rohkem kokku kui kunagi varem. Kui Emily 2016. aasta detsembrikuus terveks tunnistati, inspireeris see meest oma elu muutuma. Jon oli terve elu toitunud ebatervislikult ega jälginud, mida endale suhu pistab. Ta oli aastate jooksul paisunud nagu kakuke ja sai aru, et ta peab midagi ette võtma.

Aasta vältel võttis Jon kaalust alla 43 kilogrammi. Mehe sõnul on selles suur roll maailmakuulsal Subway võileivakohvikul, sest just sealt ostis ta endale tervislikke võileibu ja loobus rämpstoidust sootuks. Jon jälgis täpselt, mida sööb ja kui palju kaloreid miski sisaldab. Mehe sõnul aitas kaalu kaotamisele kaasa paljustki selge mõtlemine, miks ta seda teha soovib ja püstitatud eesmärgid. Ta pühendas enda elu tervisele ja trennile.

Lõpuks julgesin öelda jah mao šunteerimisele

Kuigi paljudele tundub, et mao šunteerimine on lihtne viis ülekilodest vabanemiseks, siis päris nii see ei ole. Mao šunteerimine tähendab, et suurem osa maost ja osa peensoolest lülitatakse seedetegevusest välja. Kuna seedetrakt jääb seetõttu lühemaks, ei jõua kogu söödud toit imenduda.

Maakler Tyler Whitman võttis julguse kokku ja otsustas lasta end opereerida. Mehe sõnul oli sellel tema jaoks eluline tähtsus, sest sellest päeva peale muutus kogu tema elu. Ta oli proovinud igasuguseid variante kaalu kaotamiseks, kuid ükski ei paistnud töötavat. Tyler tundis pidevat väsimust, ebamugavust ja soovis meeleheitlikult muuta oma välimust. Niisiis otsustas ta lõpuks sõprade toetusel minna mao šunteerimise operatsioonile.

Peale operatsiooni käis mees kuus korda nädalas trennis, muutis oma toitumisharjumusi ja kaotas seetõttu kaheksa kuuga ligi 80 kilogrammi. Tyleri sõnul on see oluliselt parem kui ükskõik milline dieet. Mehe sõnul tunneb ta end nüüd hoopis teistmoodi. Ta lisab, et kõige parem tunne on siis, kui näed, et järjepidevus tasub ennast ära ja tulemused on märgatavad.

Olin kogu aeg väsinud ega jaksanud midagi teha. Niisiis otsustasin, et pean endaga midagi ette võtma.

Adriel Vissani ärkas ühel hommikul eelmise aasta alguses üles ja sai aru, et tal on rahulolematusest oma kehaga kõrini. Samuti oli mees kaua aega huvitunud kulturismist ja otsustas, et see on tema võimalus langetada kaalu, saavutada hea vorm ja leida endale huvitav hobi. Kuna Adrieli kehakaal oli aga liiga suur, pidi ta esialgu kaalust alla võtma, et hakata tegelema kulturismiga. Kuue kuuga kaotas mees ligi 27 kilo. Ta loobus täielikult rämpstoidust, rafineeritud suhkrust ja halbadest süsivesikutest. Lisaks veetis ta iga päev kolm tundi jõusaalis trenni tehes.

Adrieli sõnul on kaalu kaotamine nagu teekond. See on alguses raske, aga kui tulemused hakkavad ilmnema, muutub kõik palju lihtsamaks ja motivatsioon kasvab. Adriel lisab, et tervislik toitumine ja trenn on saanud tema elustiiliks. Ta ei pea dieeti, vaid jälgib iga päev, mida endale suhu pistab.

Võtsin kaalust alla, sest tahtsin näidata oma lastele, et kõik on võimalik

Matthew Eckeard on kaaluprobleemidega võidelnud terve elu. Isaks saades tundis ta vajadust muuta oma harjumusi ja hakata tervislikuks. Ühel hetkel sai Matthew aru, et ta ei saa oma lastega teha kõike seda, mida sooviks, sest ta on liiga tüse. Seetõttu otsustas ta olla lastele eeskujuks ja näidata, et kõik on võimalik.

Matthew oli elus proovinud igasuguseid dieete, kuid edutult. Mõned dieedid mõjusid alguses, kuid hiljem tuli kaal tagasi. Niisiis otsustas Matthew minna eratreeneri juurde ja kuigi sellest on möödas vaid mõned kuud, siis on tulemus märgatav.

Reklaam muutis minu elu

Daniel Pena teekond ülekaaluni kestis kümme aastat. Viimase aasta lõpuks oli mehel juba ligi 90 ülekilo. Seejuures oli halvaks muutunud ka mehe iseloom. Ta lõi kõigele käega ega proovinudki enam kaalu kaotamiseks ühtegi sammu astuda. Daniel uskus, et süüdi on tema geenid ja tal lihtsalt puudub kontroll oma kaalu üle. Niisiis ostis mees lihtsalt suuremad riided, kui vanad jäid väikseks ja leppis oma olukorraga. Ühel päeval nägi ta aga televiisorist reklaami, milles näidati kaalukaotajate edulugusid. Seda nähes mõtles Daniel, et kui nemad suudavad, siis suudab ka tema.

Mees liitus programmiga ja aasta jooksul kaotas ta 45 kilogrammi. Nüüdseks on Daniel kokku kaotanud juba ligi 81 kilogrammi. Kui varem kandis mees särke suuruses 4XL, siis nüüd kannab ta L-suurust. Danieli sõnul tunneb ta ennast hästi ja elurõõmsana.

Ühel hetkel ei tundnud ma ennast peeglist ära ja sain aru, et on aeg muutuda

Eelmisel aastal oli Raven Wright'i elus pöördeline hetk. Ühel päeval vaatas ta peeglisse ja mõtles, et ei tunne ennast enam ära. Ta nägi ainult ülekilosid, mis olid aastatega kogunenud. Naine tundis kurbust ja pettumust. Ta tahtis jälle olla see, kes ta kunagi oli ja otsustas, et peab midagi suurt ette võtma.

Oma teekonna alguses otsustas ta palgata eratreeneri. Naise sõnul on see parim valik, mille ta elus teinud on. Raven käib viis korda nädalas trennis ja jälgib, mida sööb. Tänu sellele on ta kaotanud 20 kilogrammi ja tunneb, kuidas kogu tema elu on võtnud täiesti uue pöörde. Raven tunneb ennast positiivsemana, enesekindlana ja tal on rohkem energiat. Ta rõhutab, et kõige olulisem on järjekindlus ja distsipliin.

Minu lapsed olid minu inspiratsiooni allikas

Ühel päeval läks Andrea Barlow oma lastega koos koju. Lapsed küsisid emalt, miks ta nendega kunagi lõbustuspargis ei mängi. Sel hetkel sai naine ühtäkki aru, kui paljusid asju ta kaalu tõttu teha ei saa. Laste küsimus oli justkui viimane piisk karikasse, mis tekitas naisele vajaduse muutuda. Viimase kahe aasta jooksul on Andrea kaotanud 74 kg. Naise sõnul läheb ta iga õhtu voodisse rahulolu tundega. Tal on hea meel, et ta suutis end vormi ajada.

Mind päästis poksimine

Karl Burr jagab oma muljeid ja ütleb, et kaalu kaotamise puhul on tema arust paljudele peamine raskus õige trenni leidmine. Igaühele ei meeldi jooksmine, jooga, pilates või taolised tegevused. Samuti on palju inimesi, kellele ei meeldi ujumine. Trenni ei saa teha niimoodi, et maksku, mis maksab, aga peab ära tegema. Karli jaoks osutus sobivaks trenniks poksimine. Mees sattus sellest nii vaimustusse, et trennist sai tema elu. Ta kaotas ligi 140 kg.

Allikas: rd.com