Alates eilsest kahe nädala jooksul toimuvad “Supilinna Salaseltsi" peaosatäitjate otsimiseks korraldatud avalikud proovivõtted ehk castingud viies Eesti linnas: Tartus, Tallinnas, Pärnus, Viljandis ja Rakveres. Eelregistreerimise perioodi jooksul pani ennast proovivõtetele kirja üle 3400 lapse. Lisaks neile on kaamera ees end proovile pannud juba ligi 700 last, keda filmitegijad käisid otsimas koolidest ja huviringidest. Eelregistreerumise käigus koguti filmi kõrvalosade tarvis ka ligi 600 täiskasvanu fotod ja andmed.

“Kaamera ees saavad end proovile panna kõik lapsed, kes jõudsid end eelnevalt kirja panna. Sobivaimate täiskasvanutega võtame aga ise ühendust,” rääkis “Supilinna Salaseltsi” castingu-juht Oskar Lehemaa.

Pärast kahenädalast üle-Eestilist proovivooru korraldatakse edasipääsenutele veel teine ja kolmas voor. Kutsed teise vooru pääsemise kohta edastatakse kandideerijatele aprilli esimeste nädalate jooksul. Aprilli lõpus kuulutatakse välja seitsmesse rolli pääsenud laste nimed. “Supilinna Salaseltsi” võtted algavad eeloleval suvel.

Lisainfot leiab ka Facebooki lehelt!

Produktsioonifirma Nafta Films eestvedamisel valmiv "Supilinna Salaselts“ on seikluslik lastefilm, mille tegevustik toimub suvises Tartus. Neli supilinna last Mari, Sadu, Olav ja Anton, loovad oma salaseltsi ülesandega leida üles aarded, mille Mari vanaisa, eakas ülikooli professor on nende jaoks hiilgava meisterlikkusega ära peitnud. Äkki läheb asi tõsiseks. See on lugu sõprusest, usaldusest ja vaprusest, aga ka sellest, mis juhtub siis, kui lapsed ootamatult oma vanemate eest seisma peavad.

Film on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest, režissöör on Margus Paju, operaator Meelis Veeremets ning filmikunstnikud Jaagup Roomet ja Kaisa Mäkinen. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja värskelt Oscariga pärjatud Christian Gamst Miller-Harris (Taani). Film valmib koostöös Eesti Filmi Instituudi, Eesti Kultuurkapitali, Tartu Linna ja Eesti Rahvusringhäälinguga.