Vogue'i esindaja sõnul on tavatu sammu taga ajakirja selge soov kaitsta modelle terviseprobleemide eest. Samas on Vogue'i aastakümneid süüdistatud ebarealistliku ilustandardi loomises, mis on eriti süvenenud fototöötlusprogrammide kasutumise tõttu. Kuigi Vogue on aidanud moetööstusel modellide tervisehäiretele tähelepanu pöörata, ei ole ajakiri varem ühtegi ametlikku pöördumist teinud, kirjutab NY Times.  

Ameerika supermodellisaate kohtunik ja maailmakuulus modell Tyra Banks oli ajakirja uutest reeglitest vaimustuses. “See on tõesti tähtis hetk kogu moemaailma jaoks. Loodetavasti inspireerib see samm ka teisi moemaailma tegijaid samas suunas liikuma,” ütles Tyra, kes ise alustas modellina 15-aastaselt.

Vogue'i uued reeglid sisaldavad kuut punkti:

1. Me ei tööta modellidega, kes on alla 16aastased või kellel on toitumishäired.  
2. Me palume agentuuridel meile mitte saata alaealisi tüdrukuid ja palume moeshow korraldajatel vajadusel kontrollida modellide vanust.
3. Me aitame tõsta moetööstuse teadlikkust läbi mentorprogrammi, kus kogenud modellid saavad noori tüdrukuid harida.
4. Me palume moeshowde korraldajatel luua modellidele tervislikud töötingimused, mis sisaldavad tervislikku toitu ja õigust privaatsusele. Me palume agentidel modelle mitte kasutada liiga hiliste öötundideni.
5. Me palume moedisaineritel mõelda sellele, et ebareaalselt väikeste riidenumbrite õmblemine limiteerib modellide valikut ja julgustab ekstreemselt kõhnade modellide kasutamist.
6. Me kavatseme jõuliselt edasi anda täiusliku naisekeha propageerivat sõnumit.

Hea lugeja, mida arvad Sina tänapäeva modellidest. Kas nad on liiga noored ja kõhnad?

Loe ka: Iisraeli moetööstusel keelati seadusega superkõhnade modellide palkamine