Kuuendal hooajal veavad “Kelgukoerte” uurijad Post (Ivo Uukkivi) ja Kõsta (Mait Malmsten) omavajel kihla, kas suudavad mõrvalugusid pingevabamalt ja suitsuta võtta.

Produtsent Toomas Kirss küll ei väida, et mehed üldse enam sigaretti ette ei pane, kuid tervet eluviisi vähemalt üritatakse jälgida. “”Kelgukoeri” vaatavad ka teismelised ja on oluline, et nende iidolid pidevalt suitsuga ekraanil ei oleks,” sõnas produtsent Kirss Nädalale.
Tema sõnul tunnevad nad vastutust ja seetõttu pedofiiliale, naisepeksule, vägistamisele ning muudele räigustele sarjas kohta ei ole. “Ei ole mõte ka pedesid propageerida. Ühest sarja reklaamist jooksis läbi sõna “lesbi”. Mu 6aastane tütar küsis kohe, mis see tähendab. Kuidas seda lapsele seletada?” küsis Kirss.
“Kelgukoertes” on olnud lugu geidest, kus Tiit Suka kehastatav tegelane ütles, et on nii õrna hingega ja mängib seetõttu teises liivakastis. “Täiskasvanud vaatajale on põhjendus arusaadav, lastel läheb kõrvust mööda. Liivakast on liivakast,” ütleb Kirss.