„Ma tean, kui raske võib koolis olla, aga ma tean ka, et negatiivsed olukorrad ja halvad kokkusattumused võivad olla hoopis väikesed sammud millegi suure ja parema suunas,” ütles autor. „See raamat on iseenda loomisest: sa võid olla see, kes tahad olla, ja elada täpselt sellist elu, nagu soovid, sõltumata sind ümbritsevast ja süüdistamata kedagi.”

Raamat jutustab loo probleemsest kodust ja halvast koolist pärit Johannesest, kel õnnestub end ühte Tallinna eliitkooli sisse rääkida. Paraku avastab ta peagi, et klassikaaslased on ta jõuliselt heidikustaatusse taandanud. Kui Johannese elupüramiidi kolm peamist tahku – kodu, sõbrad ja kool – kokku vajuvad, mõistab ta, et on jõudnud nullpunkti. Nii töötab ta välja skeemi, kuidas saavutada populaarsus ja aktsept, ning hakkab seda mineviku survest ja oleviku löökidest hoolimata jõuliselt rakendama.

Romaanist on valminud ka illustreeriv treiler, kus teiste seas jagavad koolielu rõõme ja muresid Birgit Õigemeel, Lenna Kuurmaa, Rain Tolk, Martin Saar, Jana Kask, Nele-Liis Vaiksoo, Marta Vaarik, Anatoli Taifitšuk, Kene Vernik, Getter Jaani, Anis Arumets ja paljud teised.

Romaani andis välja Kirjastus Pegasus. Raamatu autor esineb teisipäeval 20. aprillile kell 18.55 ETVs algavas "Ringvaates". Ametlik esitlus toimub 28. aprillil kell 18 Solarise keskuse Apollo raamatupoe kohvikus.

Margus Karu sündis 1984. aastal Tallinnas. 2003. aasta kevadel alustas õpinguid Tallinna Ülikoolis filmirežii erialal. Praegu töötab ta produktsioonifirmas reklaami- ja filmiprodutsendina ning on võitnud mitmeid erialaseid auhindu. „Nullpunkt” on autori esimene romaan.