Tegemist oli gümnaasiumilõpetajatega, kes seda väga valjult ja elavalt tähistasid. Nimelt ongi neil kombeks teha selline autoparaad ning mööda linna ringi sõita.

Mängis vali muusika, noored tantsisid ja hõiskasid ning lehvitasid tänavatel kõndijatele. Oli näha, et neil oli äärmiselt lõbus ning nad nautisid sellest igat hetke. Selline vaatepilt tõi kohe naeratuse näole, sest nende nägudelt peegeldus suur rõõm ja kogu nende olek õhkas vabadusest. Tegemist oli tähtsa päevaga ja ilmselt jääb see neile kauaks meelde. Taoline traditsioon võiks olla ka Eestis, sest see meeldiks õpilastele kindlasti.

Veoautod olid kaunistatud kasevitsade, õhupallide ja erinevate loosungitega. Enamasti olid seal kirjas selles konkreetses autos viibivate õpilaste nimed ja ka nende kool. Ühelt loosungilt võis aga välja lugeda järgmise lause: "Homsest hakkab töötus langema, sest siit tuleme meie!" 

Paraad kestis päris kaua ja lõpuks kogunesid kõik autod linna keskväljakule, kus jätkus tantsimine, laulmine ja rahvale lehvitamine.

VAATA VIDEOST: