Võistluspargi disainis seitsmendat aastat järjest tunnustatud disainer Nate Wessel, kelle käe all valmivad ka suurvõistluste X-Games ja ekstreemspordimeka Woodward väljakud.

"Nate Wessel on tõeline imetegija, mis puudutab võistlusparkide kujundamist. Ka seekord on ta suutnud lagedale tulla täiesti unikaalse kujundusega, mis on tõenäoliselt kõikidest Simple Sessioni senistest parkidest kõige detailiderohkem. See sisaldab mitmeid suuremaid elemente lennukama ehk park stiili harrastajatele – kõrgete servadega rämbid, kurvid ning seinad. Samuti pakub väljak käsipuid, treppe ja teisi tänavakeskkonda imiteerivaid obstaakleid street ehk rohkem tehnilistele aspektidele keskenduva tänavasõidu suunal treenivatele võistlejatele," sõnas võistluse üks peakorraldaja Risto Kalmre.

Peale harjumuspärase geomeetriaga rämpide leiab Simple Sessioni tänavusest võistluspargist ka juba eelmisel aastal tuttavaks saanud Shadow Conspiracy kirstukujulise obstaakli ning platsi keskelt uudisena Failure Bikes välgunoole laadse moodustise, millel pannakse proovile trikiratturite leidlikkus tänavuses BMX parima triki võistluses.

Simple Sessioni võistlusväljaku ehitus juba käib. Pargi ehitamiseks kulub kokku ligikaudu 1500 m2 pinda, 2000 m2 vineeri, 4,5 kilomeetrit prusse, 30 000 kruvi ning 75 liitrit värvi.

Nagu ikka, eelneb võistlustele kaks treeningpäeva (14. ja 15. märts). Võistlused toimuvad 16. ja 17. märtsil - esimesel päeval kvalifikatsioonid ning teisel päeval finaalid. Pärast võistlusi, 18. märtsil on Saku Suurhalli rajatav võistluspark avatud kõikidele huvilistele. Simple Session on üks vähesest maailma profivõistlustest, millel on oma kategooria ka naistele - eelmisel aastal esmakordselt toimunud sõsarvõistlus Sister Session.

Kahe päeva pass festivalile maksab eelmüügist 25 eurot. Piletid on saadaval Ticketpro müügipunktides üle Eesti.


Rohkem pargivaateid leiad SIIT.