Õpilasfirmade võistlust saad otse-eetris jälgida SIIT!

Eelhindamiskomisjoni poolt välja valitud 16 finalisti esitlevad nimekale žüriile oma tooteid ja teenuseid, mida on aasta jooksul juhendajate abil arendatud. Tootevalik on kirju – nii on näiteks esindatud kõrvaklapihoidjad, raamatutest raamaturiiulid ning mitmed taaskasutust propageerivad tooted. Lisaks pakutakse ka erinevaid teenuseid - fotosessioone, koolitusi suhtlemisraskustega lastele, töövahendust ning põnevaid ekskursioone.

Junior Achievementi nõukogu liikme ning Swedbanki korporatiivpanganduse juhi Tauno Vanaselja sõnul annab õpilasfirma gümnaasiuminoortele esimese riskivaba ettevõtluskogemuse, mis võib tulevikus väga väärtuslikuks osutuda. „Homne ettevõtlus on tänaste noorte nägu ning seetõttu on oluline, et noored saaksid tunda, mismoodi on olla iseenda tööandja. Seni kuni Eesti noored näevad end vaid töövõtjana, ei saa juurde tekkida ka ettevõtlikke inimesi ning levida teotahteline meelelaad,“ lisas Vanaselja.

Õpilasfirmasid hindab 11-liikmeline žürii, kuhu kuuluvad nii ettevõtjad kui ttevõtete juhid ja tippspetsialistid.Teiste hulgas hindab võimalikke tulevasi ettevõtjaid meditsiiniettevõtja IndrekKask, Swedbanki korporatiivpanganduse juht Tauno Vanaselja, Viking Line’i tegevjuht Inno Borodenko, Tarmeko Metalli juhataja Olev Allik jt. Žüriid juhib JA Eesti nõukogu esimees ja Tallinna Lennujaama juhatuse esimees Rein Loik.

Riigi parim õpilasfirma esindab Eestit juulis toimuval Euroopa õpilasfirmade võistlusel, mis esmakordselt toimub Tallinnas. Meie õpilasfirmad on viimase 10 aasta jooksul Euroopa võistlustelt koju toonud kaks esikohta ning neli poodiumikohta, mis on üks edukaimatest tulemustest Euroopa riikide seas. Viimati võitis Eesti esikoha 2013. aastal Londonis, mil esikoha tõi koju õpilasfirma Kolm Põrsakest. Tänaseks on sellest õpilasfirmast välja arenenud reaalselt tegutsev ettevõte.

Õpilasfirma on Junior Achievement Eesti ettevõtlusõppe programm, kus koolinoored koos juhendajaga saavad ühe kooliaasta pikkuse reaalse ja riskivaba ettevõtluskogemuse. Eesti õpilasfirmade võistlust toetavad Swedbank, Tartu linn ja Tartu Ärinõuandla, Vinking Line, Enst&Young, Baltika, Coca-Cola ja Playtech. Õpilasfirmade programmi suurtoetaja on Swedbank.