"The Godfather", Francis Ford Coppola, 1972

Mario Puzo menuromaanil põhinev Francis Ford Coppola lavastatud maffiadraama, mis esitati 1972. a Oscarile kümnes kategoorias ja mis võitis kolmes, kaasa arvatud aasta parim film ning parim meesosatäitja (Marlon Brando). See on lugu perekond Corleone, Sitsiilia klanni, tõusust New Yorgi võimsaimaks maffiaperekonnaks ja selle langusest.

Osades: Al Pacino, James Caan, Robert Duvall

"Goodfellas", Martin Scorsese, 1990

"Juba varases nooruses tahtsin ma gangsteriks saada," ütles Henry Hill 1955. aastal. Tema unistus teostus. Maffiapere jooksupoisiks värvatud Henry sai peagi ameti selgeks ja ta edutati reagangsteriks, kellele usaldati väike äri. Noormees õppis enda eest seisma, varastama ning elu väärtust rahas mõõtma. Kõik ta sõbrad olid omad poisid, abielusid sõlmiti ja perekonniti suheldi ainult omade seas. Henryle osutus saatuslikuks põhitegevuse kõrvalt oma narkoäri ajamine. Kui see teatavaks sai, heideti ta maffiast välja.

Osades: Robert De Niro, Ray Liotta, Joe Pesci, Lorraine Bracco

"Pulp Fiction", Quentin Tarantino, 1994

Film räägib kokku neljast teineteisest sõltumatust, kuid samas üksteisega põimuvast loost.

Pumpkin (Tim Roth) ja Honey Bunny (Amanda Plummer) on otsustanud röövida restorani, milles nad hetkel söövad. Kuid mingil imelikul kombel ei ole selle tavalise söögikoha röövimine sugugi niisama lihtne nagu nende eelmised vargused.Jules (Samuel L. Jackson) ja Vincent (John Travolta) töötavad suure maffiabossi Marcellus Wallace-i ihukaitsjatena. Marcellus on panustanud hulga raha tuleva poksimatši peale ning ka ühe osapoole, Butch Coolidge-i (Bruce Willis), ära ostnud, et too meelega kaotaks. Kuid Butch ei täida käsku. Ta võtab Marcelluse raha endale ning on nüüd sunnitud eelpoolnimetatud löömameeste eest põgenema. Marcellus on hetkel viibimas välismaal. Ta on määranud Vincenti enda naise eest hoolitsema. Vincent peab temaga väljas käima ning tema aega mõnusalt sisustama.

"Scarface", Brian De Palma, 1983

Aastal 1980 lubab Kuuba president Fidel Castro kuubalastel USAsse reisida, et külastada seal sugulasi. Väljareisijate hulgas on ka Tony Montana (Al Pacino), noor kurjategija, kes unistab võimust ja rahast Ameerikas. Esialgne töö taldrikupesijana vahetub peagi töökoha vastu gangster Frank (Robert Loggia) juures ja peagi on ta oma unistusteni jõudnud. Kuid selles äris on vaenlasi palju ja unistused pole kuulikindlad.

"Billy Bathgate", Robert Benton, 1991

Loren Dean kehastab draama nimitegelast Billy Bathgate'i, kes üritab end maksma panna ja kuulsaks saada 1930. aastate ühe New Yorgi kõige võimsama maffia kuninga Dutch Schultzi (Dustin Hoffman) jõugus. Bathgate'i ülesandeks saab Schultzi uue daamikese, Drew Prestoni (Nicole Kidman) eest hoolitsemine senikaua, kui boss tegeleb rivaalidega, nagu Lucky Luciano (Stanley Tucci) või endiste äripartneritega (Bruce Willis).

osades: Dustin Hoffman, Nicole Kidman, Stanley Tucci, Bruce Willis