„Kuuldes loomakaitsjatelt, kui paljud loomad tegelikkuses avariidesse satuvad, sandistuvad või raha puudusel sootuks ravita jäetakse, pani tegutsema. Nende toetuseks olin nõus hea meelega ettevõtmises kaasa lööma ja aitama,“ ütles muusik Vaiko Eplik.

Projekti koordinaatori Janne Jaaganti sõnul Eestis loomade haigekassat, mis õnnetusjuhtumi korral erakorralise arstiabi kulud kataks, pole. „Veterinaarset sekkumist vajavate olukordade puhul saab vigastatud loom loota vaid autojuhile või juhuslikele möödujatele, kuid reeglina jäetakse nad kallist raviarvet peljates siiski teepervele või tänavale surema,“ rääkis Jaagant avariisse sattunud loomade kurvast saatusest.

„Avariisse sattunud loomi tuuakse kliinikusse pea iga nädal“, kinnitas Loomade Kiirabi kliinikus töötav loomakaitse liidu projektijuht Kadri Võrel. Ta lisas, et praegugi on ravil üks juhusliku mööduja poolt toodud autolt löögi saanud kass. „Suure hingega härrasmees tasus ka 300 eurose operatsiooniarve. Taoline käitumine on siiski üliharv erand kui reegel,“ on Võrel tundmatule meesterahvale südamest tänulik.

Selgitusega „Loomaraviabi“ annetatud raha kulutatakse ainult loomade erakorraliste ravikulutuste katteks ja Sinu abi on väga oodatud! Ka väike summa võib osutuda suureks abiks ja päästa mõne neljajalgse elu. Taskukohase summa saab annetada ka Eestimaa Loomakaitse Liidu Swedbanki
arveldusarvele 221052074915, selgitusse palutakse märkida „Loomaraviabi“.

Inimest sa ju hätta ei jätaks? Ära jäta ka looma!