Sandra (15, Õru vald): Siin on hästi palju tegevusi ja ei ole selliseid üleliigseid puhkepause. Toit on ka hästi maitsev. Õpitoad on huvitavad ja saab nagu aja täis, mitte ei saa mingi tunni ajaga minema. Mulle meeldis kõige rohkem kõlarite valmistamine, sest seal on hästi palju erinevaid tegevusi, mitte ainult üks ja sama. Grupijuhid on väga hoolitsevad ja vaatavad, et jõuaksime õigel ajal õigesse kohta. Grupiga saame ka kõik hästi läbi.

Karel (17, Puka vald): Mulle meeldivad sõbrad, see seltskond ja töötoad. See kõlari valmistamine meeldis ja siis see sushi töötuba, sest kõlarit ma pole enne teinud, ikkagi keerulisemast tehnikavaldkonnast. Sushiga on see, et seda saab ju süüa. Meie grupijuhid on normaalsed, olen rahul. Seekord on väga normaalne grupp ka ja saame kõik omavahel läbi.

Jan-Ander (19, Otepää vald): Mulle meeldib see, et siin on koos nii palju noori üle kogu Valgamaa ja nad kõik on oma nägu ning nad leiavad alati ühise keele ja on kokkuhoidvad, ühtekuuluvad. Mulle on grupijuhiks olemine väga hea kogemus. Mulle meeldis siit töötubadest just numeroloogia, sest sai palju enda kohta teada. See oligi väga huvitav, et päris paljud asjad on täppi läinud. Söök on väga hea, hästi toitev. Veidikene teeb mind kurvaks see, et noored kipuvad natukene raiskama ja rohkem tarbima kodust kaasavõetud krõpse.

Kairina (18, Tõlliste vald): Mulle meeldib kõik, mis siin on. Ma olen praegu Helme vallale grupijuht, aga tahaks pigem osaline olla, sest see on väga suur vastutus võtta endale grupp ja selle eest seista. Kõik töötoad on väga harivad ja mulle kõik meeldib.

Andre (17, Valga linn): Väga super on. Üritused on väga meeldejäävad, eriti slackline ja kõlariehitus, sushi tegemine. Kõik on väga super ning hästi organiseeritud. Mulle meeldib! Hommikupuder võiks ära jääda või vähemalt mingi teine puder olla, sest osad võib-olla ei söö seda nagu mina. Natukene võiks rohkem vaba aega olla või noh tegelikult on seda päris parasjagu.

Kristiina (17, Taheva vald): Ma olen sel aastal meediatiimis ja mulle meeldib see palju rohkem kui olla lihtsalt osaline, just sellepärast, et saan olla korraga igal pool ja suhelda erinevate inimestega. Lisaks saan endale juurde kogemust ja siit leiab koguaeg uusi väljakutseid, mille peale ma poleks ise tulnudki. Siin on nii palju huvitavaid tegevusi ka sel aastal, nii et mul olekski kahju kui ma saaks igaühes viibida vaid ühe korra. Ma olen kahel aastal lihtsalt osaleja ka olnud, aga siis mul tekkiski see tunne, et ei tahaks mõnes kohas nii kiiresti lahkuda ja mõni ei olnud jällegi nii huvitav. Ei saa öelda, et kunagi oleks päris igav olnud. Kindlasti ootan juba järgmise aasta suvekooli.

Teele (10, Rõngu vald): Mulle meeldib kõik peale vihma. Mulle meeldis ka sushi töötuba ja nööri peal olemine (slackline). Kõik on siin lõbusad ja keegi pole kellegi peale väga kuri. Mu lemmiksöök on siin makaronid.

Rasmus (13, Valga linn): Mulle meeldib see seltskond, rühmajuhid, rühm, tegevused. Ma ei ole veel kõigis töötubades käinud, aga ma arvan, et lemmik on sushi töötuba, sest see kõlab väga huvitavalt. Söök on väga hea. Tankla pood on ka väga hea, burks oli super.

Joosep (16, Taheva vald): Mulle meeldivad tšikid ja semud. Ilmast hoolimata on kõik tore. Lahedad tegevused on. Tegelikult on mõnus ja kõik on hea. Sushi töötuba oli hea, sest süüa sai. Söök on siin hea, täitsa maitsev. Siin on piisavalt vaba aega. Tankla poes on maitsvad krõpsud ka.

Laura-Liis (15, Valga linn): Seltskond on juba pool asjast, rohkem kui pool asjast. Need õpitoad on kindlasti kõik sellised hästi huvitavad. Näiteks ma iga päev ei tee sushit. See ongi mu lemmik töötuba. Toit on ka jumala normaalne, et ära ei ole midagi visanud. Õhtuti on kindlasti piisavalt vaba aega. Tegevust on ja vabal ajal ongi nii, et oled oma rühma inimestega.

Tormi (11, Taheva vald): Mulle meeldib sushi tegemine ja kõlari tegemine meeldis samuti. Päris hea söök on ka siin. Ma olen hästi palju poest asju ostnud, see on nagu selline tavaline külapood. Vaba aega on piisavalt ja mulle meeldib siin.

Linda (16, Valga linn): Siin koguaeg on tegevust ja ei pea telkides istuma. Muidu on ikkagi ülitore. Mulle meeldib ka sushi töötuba, sest seal saab süüa. Toiduga ei ole ka nii, et ma ei taha süüa. Vaba aega on, aga seda tegelikult polekski vaja, sest siin on nii palju tegevust ja niikuinii ollakse sõpradega õhtul ka.

Robert (18, Valga linn): Slackline on normaalne. Mulle meeldib pigem ikka rühmajuht olla kui lihtsalt noor. Ma saan tunda ennast samas positsioonis, mis õpetaja. See meeldib mulle mõnesmõttes rohkem kui ise kaasa teha. Grupp on tore. Vahepeal ajavad mind närvi, aga eks nad on ikka mõnes mõttes armsad ja kallid mulle.

Keiri (12, Palupera vald): Siin on lõbus, aga natukene nagu vihmane on. Siin on koguaeg tegevust ja ei ole mõttetu, igav ei hakka. Sushi töötuba meeldis kõige rohkem ja parkuurimine ka. Söök meeldib hästi ja mu lemmik söök oli frikadellisupp. Kõik on siin lõbusad ja rõõmsad. Grupijuht on ka lõbus, tore, naljakas vahepeal.

Janely (22, Valga linn): Mulle meeldis see, et on võimalik kolme päeva jooksul niivõrd palju erinevate asjadega tegeleda. Tegelikult mitte ühelgi lapsel pole olnud päev otsa igav ja see, et midagi ei ole nagu sunnitult ja see tuleb kuidagi nii lihtsalt lastel. Lõbusaid tegevusi on rohkelt, et ei ole väga palju passimise aega ja miks mitte veeta kolm suvepäeva lõbusalt kodust ja töölt eemal. Suvekoolis ma olen esimest aastat, aga laagrites olen ma käinud alates 10. aastasest saati ja minu jaoks on päris äge nüüd vahepeal olla rühmajuht, et näha kogu seda, mis laagris tegelikult toimub ja samas minul endal ka mingi väike vastutus nende kahekümne noore ees. Rühmajuht on juba päris hea olla.

Merili (15, Valga linn): Mulle meeldib väga meediatiim. Hästi hooliv, sõbralik ja kokkuhoidev. Kõik töö saab tehtud. Hästi tore tehnika ja varustus on, mida saab katsetada ja palju uusi kogemusi, teadmisi meedia ja fotograafia kohta. Toredad on ka töötoad ja eriti tore.

Noortele lähebki enim peale just sushi, slackline japarkuuri töötuba. Tuleb välja, et söök on hea ja vaba aega küllaga. Tore on see, et noortel on hoolimata äikese, vihma ja päikese vaheldumisest meel hea ning tuju laes ja Valgamaa noored tõestasidki jälle, et neid ei heiduta ei vihm ega torm. Noorsoo töötajad on meil siin sama positiivsed ning lubasid isegi noori föönidega kuivatama minna kui vaja peaks olema. Mida enamat ühelt suvekoolilt tahta võiks?!