Kui ma eelmisel teisipäeval koju jõudes Kroonika lauale viskasin, küsis mu elukaaslane kohe, miks me sellist jama avaldame. Ta oli Delfist juba lugenud Andreas Eelmäe paljastusi oma endise tüdruksõbra, miss Laura kohta. Mu mees ei olnud eelmisel nädalal

Kui ma eelmisel teisipäeval koju jõudes Kroonika lauale viskasin, küsis mu elukaaslane kohe, miks me sellist jama avaldame. Ta oli Delfist juba lugenud Andreas Eelmäe paljastusi oma endise tüdruksõbra, miss Laura kohta. Mu mees ei olnud eelmisel nädalal ainus, kes sama küsimuse esitas. Nii et ma pidin natuke mõtlema, kas on siis vaja avaldada tundmatute inimeste labaseid mõtteid Eesti loetavaimas ajakirjas või mitte.


Jõudsin järeldusele, et on küll vaja. Me kõik elame ju oma küllaltki suletud ringides. Suhtleme sarnaste inimestega, nagu me isegi. Arvame, et kõik ongi sellised nagu meie. Kes tegutsevad ja mõtlevad nii nagu meie või need, keda me tunneme. Aga siis võtad lahti Kroonika ja vastu vaatab Inna Roos või Andreas Eelmäe. Ja me saame elust teada asju, mille olemasolu peale me muidu poleks tulnudki. Näiteks teateid beibede ja jõmmide tegelikkusest.


Mõneti on see maailm üllatavalt vanamoodne. Pärast kahenädalast tutvust mehega voodisse minna ei jäta naisest head muljet. Kui aga kutt, kellel on pealegi pruut olemas, pärast kahenädalast tutvust teise tüdrukuga voodisse läheb, pole probleemi. Abieluettepanek tuleks aga voodis välja pressida. Beibe igakuise palga sisse kuulub paar teksaseid. Ja kantud püksid tuleb pärast lahkuminekut mehele tagasi viia. Mees võib siis otsida uue tüdruku samas mõõtkavas ja püksid uuele ringile lasta?

Igatahes tundub, et peale minu oli veel palju teisi, kes selle loo abil targemaks said. Nii palju, üle tuhande kommentaari pole üks lugu Delfis ammu kogunud.


Samalaadne tunne oli mul mõni aasta tagasi, kui lapsepuhkusel olles Perekooli-nimelises portaalis aega veetsin. See oli esimene avastusretk minu ringkonnast väljapoole jäävate inimeste sisemaailma. Ajakirjanikule on kahtlemata kasulik olla kursis võimalikult erinevate ellusuhtumistega. Olen Andreasele tänulik selle õppetunni eest.

Elo Odres,
Kroonika