Aasta kokkuvõtete aeg on käes. Teiste hulgas teeb seda Kroonikagi — aastalõpunumber tuleb meil menukitest tiine. Lõppeva aasta olulisemate juhtumuste koha pealt pani minu mõtted liikuma Kanal 2 kutse tulla saatekülaliseks oma TOP 50 edetabelishows

Aasta kokkuvõtete aeg on käes. Teiste hulgas teeb seda Kroonikagi — aastalõpunumber tuleb meil menukitest tiine. Lõppeva aasta olulisemate juhtumuste koha pealt pani minu mõtted liikuma Kanal 2 kutse tulla saatekülaliseks oma TOP 50 edetabelishowsse. Sel neljapäeval kell 20.30 pajatab TOP nimelt aasta meelelahutussaavutustest. Märkimisväärne osa saate TOPist on koostatud mõistagi Kroonikas ilmunud lugude põhjal. Mis näitab, et need on olnud mõjukad — rahvas mäletab ja kommenteerib neid kui aasta pärleid.


Mis aastal 2004 enim meelt lahutas? Tõusvad tähed olid kindlasti Inna Roos ja Andreas Eelmäe, oma sõnavõttudega ekside aadressil. Aasta kujunes edukaks Marju Länikule, kes lõpetas ülikooli ja sai sisse volikokku, ning Maire Aunastele, kelle üleelamised päädisid ühe valla aukodanikuks nimetamisega. Rohket elevust tekitas geipaari Aimari ja Reemo avameelne elustiilikirjeldus. Aasta tegijad omas elemendis olid kahtlemata haridusminister Mailis Reps, Soome kuulsaima jalkatähega pere loonud Ly Jürgenson, Draamateatrist hundipassi saanud, ent siiski Vanemuises pehmelt maandunud Jan Uuspõld, 7miljonilise auto soetanud Urmas Sõõrumaa jpt. Aasta pulma tiitli napsavad endale kindlasti näitlejapaar Priit Võigemast ja Evelyn Pang, aasta skandaalseimad lahutajad on perekond Pohlakud. Üle ega ümber ei saa ükski kokkuvõte sel aastal Tootside saagast.

Kes selles kolmnurgas enim võitis, kes kaotas, küsis minult ka Kanal 2. Vastust näed juba ülehomme.

Ingrid Tähismaa,

Kroonika