„Elamussport on maailmas üha enam populaarsust koguv ala – BMX-kross võeti juba 2008. aastal Pekingi olümpiamängude programmi,“ ütles keskuse rajamise projektijuht, Simpel Sessioni peakorraldajana tuntud Mario Kalmre. „Eestis on erinevate elamusspordi alade harrastajaid tuhandeid – neile kõigile aga napib kohti treenimiseks.“

"Lätis on elamussport ja BMX-kross mitme sammu võrra Eestist ees," rääkis BMX-krossi esimene olümpiavõitja, lätlane Maris Strombergs. "Spordis ei loe ainult see, kes on esimene, vaid ka see, et oleks palju harrastajaid ja paljudes riikides. See tuleb ala arengule ainult kasuks. Seepärast on uue elamuspordikeskuse ehitamine Eestisse sama suur sündmus ka Läti jaoks. Tekib uus võistluskoht ning naabritest konkurendid aitavad meil mõlemal ülejäänud maailmaga konkureerida."

Elamusspordikeskuse projekti partnerorganisatsioonid on Eesti Olümpiakomitee, Tallinna Spordi- ja Noorsooamet, Eesti Jalgratturite Liit, Rae vallavalitsus, Eesti Hotellide- ja Restoranide Liit, Läti Jalgrattaliit, Rootsi Jalgrattaliit, Soome Jalgrattaliit, Soome Rulaliit ja Euroopa Rula Assotsiatsioon.

Rahvusvaheline elamusspordikeskus kogupindalaga 17 832m2 kerkib Peetri külasse Rae valda. Elamusspordikeskuse territooriumil asuvad Rahvusvahelise Jalgrattaliidu tingimustele vastav BMX-krossirada välitingimustes, välibetoonpark ja sisehall. Sisehallis on treenimiseks BMX-krossi treeningrada, rula- ja trikirattasõitjatele ning rulluisutajatele mõeldud täismõõtmetes skate-park ning mägiratta harrastajatele mõeldud siserada. Keskuse projekteerisid Projekt O2 arhitektid Egon Metusala ja Ott Ojamaa.

Keskus peaks valmima 2012. aasta suveks ning läheb maksma 3,8 miljonit eurot.