BOE peakorraldaja Oliver Soometsa kinnitusel loetakse breigimaailma tippvõistlusteks nelja ülemaailmsete eelvoorudega võistlust - Freestyle Session USAs, UK B-Boy Championship Inglismaal, R-16 Koreas ja Battle of the Year ehk BOTY Prantsusmaal.

“Sel aastal on BOE-l esimakordselt au võõrustada legendaarset Korea meeskonda Jinjo Crew ning kõigi nelja maailma tippvõistluse võidukamaid meeskondi läbi viimaste aastate. Sel nädalavahetusel võitis Jinjo Crew kolmandat korda UK B-Boy Championshipi. See tähendab maailmameistrivõistluse tasemel breigitiimide tantsulahingut otse meie väikeses Tartu linnas,” kinnitab Soomets.

Lisaks JINJO CREW’le (R16 2010 ja 2011 võitjad) saabuvad Eestisse R16 tänavune võitja Massive Monkees USAst, BOTY 2011 võitjad Vagabond Prantsusmaalt ning Top9 Venemaalt (BOE 2011, Freestyle Session 2012 teise koha võitja ning 2009. aasta BOTY, UK B-Boy Championshipi ja R16 võitja). Kokku osaleb 12 breigimeeskonda, Eestit esindab breikarite rühmitus SubWarning.

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule astuvad BOE-l üles mitmed värvikad kujud ka teistes kategooriates, kes tantsivad end vabaks kõigist reegleist: võistluse kavas on ka popping, hip-hop kategooriad ning b-boy 1vs1 võistlus, millest võtavad osa kutsutud meeskondade valitud paremik.

Zhürii erikülalisena saabub tänavu esmakordselt BOE-le tantsijaid hindama legendaarne Saksa hiphop-tantsija, eelmise aasta maailmameister Ben Wilchert. Õhtut viib teist aastat järjest läbi pöörane elav legend MC Trix, kes on hiphop-tantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest.

BOE 2012 7. detsembril workshop’idega, mis toimuvad Tallinna Tantsuakadeemias. Edasi liigub võistlus Tartusse: Tasku keskuses peetakse maha eelvoorud ning võistlus päädib 8. detsembri õhtul Vanemuise kontserdimajas suurejooneliste finaalidega.

BOE on eluterve eitus kõigele, mis võltsilt särab, tehes tantsulahingus võitlejaist tõelised elukunstnikud! See on end hingetuks tantsivate inimeste mäss, kes elavad ja hingavad tantsukultuuri. 2001. aastal esmakordselt toimunud ning Põhja-Euroopa üheks suurimaks breigivõistluseks kasvanud BOE 2012 (endise nimega Battle of EST) toimub tänavu 12. korda.

Aasta bregisündmuse piletid ja passid on müügil alates 15. oktoobrist Piletilevi müügikohtades üle Eesti.

Ajakava, piletiinfo ning võistlejate lähemad tutvustused leiab BOE kodulehelt.