Jakko Maltis, Silver Ulvik, Viljar Norman ja Kristjan Kaasik moodustavad IT-loomingulise ansambli nimega Padman, kes otsapidi jõudnud nii Reutersi infoportaali kui väljaandesse Independent. Publik helistas Viljar Normanile, et uurida, kuidas sedasorti musitseerimine välja näeb.

Villu, räägi palun, kuidas Padman alguse sai?

See on suhteliselt värske asi ja sai alguse eelmise aasta lõpus, kui meil paluti "Ringvaate" otse-eetris esitada muusikat iPadide peal. Võtsime väljakutse vastu ning see osutus üle ootuste menukaks ettevõtmiseks, mis tõi jõulude paiku isegi paar firmapidude esinemist.

Kuidas see juhtus, et firmapidudelt otse rahvusvahelisse meediasse lendasite?

Selle üle imestasime ise ka, kui võeti ühendust Reutersist ja taheti intervjuud. Aga olgem ausad, ega iPad tõelist pilli ei asenda. See on lihtsalt mõnus vidin, mis lihtsustab olulisel määral loometegevust. Näiteks ei ole enam vaja mõne demojupi sissemängimiseks kutsuda basskitarristi eraldi kohale, vaid saab ise meloodia sisse mängida.

Järelikult saab iPadil musitseerida ka selline inimene, kes üleüldse kitarri tinistada ei oska?

Just nimelt! See ongi kogu asja võlu. See on hariv instrument, mille abil saab ilusti selgeks, millist häält erinevad pillid teevad ja mis põhimõttel töötavad. Me kasutasime algselt Garagebandi nimelist programmi, kuid oleme edasi liikunud ja avastame üha uusi programme. See on lõbus, aga pärispille ma ei jäta!

Padman koosneb järgmisest tegelastest:
Viljar Norman - basskitarrist (Ott Leplandi bänd, Dramamam)
Kristjan Kaasik - kitarrist (Ott Leplandi bänd)
Silver Ulvik - trummar (Blacky)
Jakko Maltis - helilooja ja stuudioomanik

Väljaande Independent linki vaata SIIT ja heida pilk ka videole!