Protsestiks Mäetamme töäöde vastu heitis Tralla Pärnus näitusel "Naine ja naine" riided seljast ning kattis demonstratiivselt Mäetamme maalid kangaste ja loosungitega "Mitte ükski "aga" pole õigustuseks seksismile".

Suvise "Ringvaate" stuudios istusid kunstnikud Anna Pihli vastas ja selgitasid, kuidas kumbki osapool asja näeb. Kuraator pakkus Mäetammele võimalust osaleda näitusel "Naine ja naine", kus tema projekt power-naiselikkusest ka töödega esitleti, Tralla leiab aga, et power-naiselikkusest on Mäetamme kunst kaugel: "Minu meelest on need pildid seksistlikud ja alndavad, ma näen neis irooniat, mis pole positiivne, vaid alandav. Vabandage väga, aga mitte ainult minu arvates pole need seksistlikud."

Mäetamme sõnul tema neid seksistlikuna ei näe, kuigi mõistab pahameelt, kuid tema arvates on põhiprobleemiks hoopis, et nende autoriks on valge heteromees: "Kui mind määratletakse nii, siis ka see on seksistlik."

Sellele vaidleb Tralla vastu "Sa pead endale aru andma, et kasutad naisi ja teed seda läbi mehe pilgu. Naiskunstnik poleks teinud pilti, kus silmad on rinnanibude asemel ja kõrval kiri "Look" - naiskunstnikud kasutavad naise keha," viitab ta, et meestel õigust naise keha kujutamiseks ja kasutamiseks meelevaldselt pole.

Tralla heidab Mäetammele ette teiste hulgas ka seda tööd urineerivast naisest:

Naine ja Naine

Miks aga Tralla selle kõige vastu protsestiks end alasti võttis? "Sest see oli aktinäitus. Sellist protestivormi kasutavad paljud naiskunstnikud ja see on feministliku kunsti tööriist: me võtame naistena oma keha tagasi."

Tralla selgitas ka, et ei pea küll Mäetamme šovinistlikuks seaks, ent tema arvates on Mäetamme väljendusviis vale: "Sa ehk ei saa lihtsalt aru, kuidas teha need tööd nii, et need ei mõjuks šovinistlikult." Tralla arvates on probleem suuresti ka selles, et seksismist vaadatakse sageli mööda: "Me ei pööra enam seksistlikele asjadele tähelepanu, sest lihtsam on mitte sellele tähelepanu pöörata."

Teema võttis rahumeelselt kokku Mäetamm, et lepitakse kokku, et igaühel on õigus oma eriarusaamale sel teemal: "Meil on kõik erinev, lapsepõlv, kasvatus, suhted, elu ja me ei saagi sellest ühtmoodi aru saada. Mind on sõimatud mõrvariks, mu töödele on sülitatud ega ma nüüd katarsisesse sellestki ei lange, aga õpetlik ja mõtlemapanev üritus."